luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEUn cuplu de români a fost amendat în Germania pentru că a...

Un cuplu de români a fost amendat în Germania pentru că a călătorit cu copilul fără să fie vacanță școlară: sunt acuzați că au încălcat dreptul de școlarizare obligatorie

Doi părinți români s-au trezit cu amendă din partea autorităților din Germania, deoarece au călătorit cu copilul fără să fie vacanță școlară sau să justifice vreun alt interes pentru minor în călătoria lor, relatează Adevărul, care citează site-ul allgaeuer-zeitung.de.

Polițiștii bavarezi au invocat faptul că părinţii români ar fi încalcat dreptul la școlarizare obligatorie al copilului, informând unitatea școlară din România, la care ar fi trebuit să fie prezent minorul. Urmează ca primăria să stabilească în mod exact cuantumul amenzii, notează sursa amintită.

În fapt, legea pe care au invocat-o polițiștii din Germania are echivalent și în România, doar că autoritățile din țara noastră nu-i întreabă pe părinți unde își duc copiii, chiar dacă este vacanță școlară sau nu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Amenzile pentru părinții ai căror copii absentează de la școală în mod nejustificat sunt cuprinse între 500 și 5000 de lei, scrie sursa precizată. În România, accesul minorilor în baruri, restaurante neînsoțiți, în timpul orelor de la școală, reprezintă, de asemenea, contravenție. Cu toate acestea, oamenii legii nu îi iau pe părinți la întrebări dacă îi văd cu minorii în aceste locuri.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, că absenteismul școlar din România a înregistrat cele mai mari procente în timpul pandemiei de Covid.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate