sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEUngaria cumpără Ardealul. Pas cu pas. Hotelul Ardealul din Arad, unde au...

Ungaria cumpără Ardealul. Pas cu pas. Hotelul Ardealul din Arad, unde au stat Goga și Caragiale, achiziționat de Guvernul de la Budapesta, după ce primăria a renunțat la dreptul de cumpărare

Hotelul Ardealul din Arad, monument istoric, a fost cumpărat de către o societate comercială din Ungaria, controlată de Guvernul de la Budapesta, după ce Primăria din localitate a renunțat la dreptul de preemțiune pe care-l avea asupra imobilului, scrie Special Arad.

Conform surselor publicației amintite, suma tranzacție a fost de 5,8 milioane de euro. Informația a fost făcută publică în ședința de Consiliu Local în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind renunțarea Aradului la dreptul legal de preemțiune.

Această hotărâre a fost aprobată în unanimitate de consilierii locali în ședința de marți, 28 februarie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Publicația menționează că acesta este stilul de lucru, prin care Guvernul de la Budapesta cumpără tot ce-apucă prin Transilvania, respectiv societăți comerciale private, controlate din umbră de executivul condus de Viktor Orban.

„Hotel Ardealul, cunoscut în trecut ca Hotelul Crucea Albă, a fost construit în 1840-1841, după planurile arhitectului Franz Mahler, iar în camerele sale au fost cazate de-a lungul timpului mari personalități precum George Coșbuc, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, sau Ady Endre, iar în sala de spectacole au concertat Franz Liszt, Johann Strauss-fiul, Johannes Brahms, Pablo Casals și soția arădeanului Jacques Faix, cel care avea singura fabrică de piane din Arad”, scriu ziariștii de la Special Arad.

Această informație vine după ce biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe a afirmat că România „nu și-a dat acordul la nici un nivel pentru ca Ungaria să deruleze în Transilvania programe de investiții”.

Monika Kozma, șefa Fundației Pro Economica, care supervizează programul de investiții al guvernului maghiar în Transilvania, a declarat în februarie că Ungaria vrea demararea unui astfel de program în nord-vestul României.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE