sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEAlianța Părinților cere Ministerului Educației să nu oblige părinții să participe la...

Alianța Părinților cere Ministerului Educației să nu oblige părinții să participe la cursurile de „educație parentală” organizate de stat: Este o subminare mascată a drepturilor parentale

Alianța Părinților (AP) critică „Strategia națională de educație parentală”, lansată în dezbatere publică de Ministerul Educației, aducând în sprijinul său mai multe argumente.

Conform unui memoriu trimis de AP pe adresa Ministerului Educației, părinții enumeră șase nemulțumiri care reies din strategia prezentată de guvernanți.

Ei combat necesitatea „obligativității” participării părinților la aceste cursuri, considerând că astfel se deturnează drepturile parentale.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți” va rămâne în consultare publică până în data de 2 mai 2022, ora 20:00 și este disponibilă aici.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Iată memoriul Alianței Părinților:

Stimate Domnule Ministru,

Stimate Domnule Secretar de stat,

„Părinți educați, copii fericiți” se prezintă a fi o inițiativă legislativă pornită din grija pentru calitatea vieții copilului. Din textul proiectului reiese, însă, faptul că scopul declarat este deturnat.

Pentru ca acest proiect să nu încalce principiul primatului parental și să nu ducă la distrugerea culturii românești și a familiei (așa cum vedem că se întâmplă în ţările în care acest principiu a fost încălcat), este nevoie de modificări esenţiale în cuprinsul textului:

1 -Ideea de “obligativitate a educației parentale” este una periculoasă. Binele făcut cu forţa înseamnă dictatură. Termenul “obligativitate” trimite la ideea centrelor de reeducare specifice regimurilor totalitare. Nu putem fi de acord cu așa ceva. Participarea, dacă va exista, trebuie să fie absolut benevolă. Pot fi sprijinite numai familiile care au nevoie și care solicită sprijin.

Acolo unde este vorba despre copii neglijați sau supuși la rele tratamente trebuie prevăzute masuri punctuale eficiente (care ar fi putut fi implementate și până acum dacă s-ar fi dorit). Este aberant sa se considere că, brusc, toți părinții români nu mai au discernământul și abilitățile necesare pentru a-si crește și educa copiii, iar sarcina  aceasta trebuie preluată în mod organizat (!) de către stat. Este, mai degrabă, o subminare mascată a drepturilor parentale.

2– Introducerea educaţiei parentale ca disciplină opțională la clase liceale, școli profesionale, etc, este cu totul inoportună.

3 – Ne amintim faptul că proiectul SNEP din 2018 avea scopul vădit de a reeduca și îndoctrina părinţii prin prevederi menite să impună modele așa-zis “progresiste”, prin stabilirea de obligativităţi care decretau ca anacronic atașamentul faţă de valorile tradiţionale, insultând astfel milioane de români. Actualul proiect de educaţie parentală face același lucru în variantă “soft”, favorizând o inacceptabilă imixtiune a statului în familie.

4 – Nu putem accepta ca statul să-și aroge dreptul de a stabili ce este greșit și ce este corect în educaţia copiilor (în cadrul unor familii funcţionale), încălcând libertatea de conștiință a cetăţenilor prin stabilirea unui model unic valid, și nu vom accepta prezenţa (subtilă sau vădită) a niciunui element care aparţine ideologiei de gen.

5 – Considerăm că statul poate oferi ajutor DOAR familiilor cu o situație economică sau relațională precară, în care din motive financiare sau de separare, părinții nu pot oferi copiilor lor tot sprijinul necesar.

Nu putem accepta intervenţia statului în viaţa privată a cetăţenilor, uzurparea drepturilor parentale și  încălcarea demnităţii tuturor părinților români prin reeducarea în masă, chiar dacă au o familie funcţională și nu necesită ajutor din partea statului.

6 – Ceea ce se pregătește prin acest program este un angrenaj uriaș de cheltuit bani publici și de irosit resurse umane. Sume uriașe ar fi cheltuite inutil pentru “formarea formatorilor”, a “evaluatorilor” și a altor “specialiști”. Sigur că există situaţii în care ajutorul statului este necesar, dar nu printr-o modalitate care reprezintă mai degrabă un dubioas angrenaj birocratic cu note totalitariste.

Solicităm să aveţi în vedere dorința și nevoile REALE ale familiilor românești, făcând toate modificările necesare pentru a exclude:

 – orice trimitere la ideologia de gen

– obligativitatea participării și aplicarea în masă

– orice imixtiune, de orice fel, în viaţa familiilor care nu necesită și nu cer ajutor

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. 1984 scrisă îde Orwell în 1947, anul înfințării CIA, apărută în 1948 nu este SF nici închipuire de ce va urma, este manual de lucru. Ca să ascunzi adevărul pune-l pe toate gardurile zicea cineva cu propaganda.
  În SUA citesc că s-a făcut Ministerul Adevărului, ce nici măcar nu-si ascunde menirea, Disinformation Governance Board, ce este condus de Nina Jankowicz. Acesteia îi place să cânte. În una din înregistri îi cere lui Santa să o facă bogată și faimoasă și se întreabă cântînd „who do I have to fuck”.
  Desigur este bătaie de joc, ea n-o să conducă nimic, dar este capcană pt tineri și copii; vezi mai sus rețeta succesului.
  Ciudat este că are 33 de ani.

 2. Pentru istorie, d-le Ursan:

  Dacă aveți știință ca părinții să fi protestat vreodată contra STANDARDELOR ACADEMICE ale școlii pentru mase din Democrație, vă rog să le publicați (MAI DES!).

  Ieri l-am admirat pe președintele Aurel povestindu-ne de „buri”/„boer”i/„bauer”i („terranii” olandezi) și universitatea lor de la „Capul Bunei Speranțe” – cu tot cu mesajul de pe frontispiciu (despre „cum se distruge o țară” la meserie). Ne-a povestit fără să clipească despre cum s-au așezat „peste ei” englezii, de parcă n-ar fi parte dintr-o poveste mai mare (orașele York, New York etc. mergând până la mutarea centrului lumii bune din Olanda în Anglia), ca să nu se mire cineva cum o țărișoară precum Olanda este o democrație atât de importantă. așa de bine „integrată” în „concertul” mondial.

  EUFF a fost câștigat, acum câțiva ani, de un film olandez, care povestea cum a apus era de glorie a Olandei. Destul de sângeros.

  Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE