sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEReeducarea revine. Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică strategia națională de...

Reeducarea revine. Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică strategia națională de Educație Parentală. Peste 2,2 milioane de părinți ar urma să fie chemați la „cursuri”

Peste 2,2 milioane de părinți vor fi chemați să se „reeduce” de către Ministerul Educației, informează Rostonline.

Mai precis, este vorba despre lansarea în dezbatere publică a proiectului de strategie de educație parentală, denumită potrivit unui comunicat de presă transmis de minister.

Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți” va rămâne în consultare publică până în data de 2 mai 2022, ora 20:00 și este disponibilă aici.

Conform comunicatului, Ministerul condus de Sorin Cîmpeanu se simte „dator” să intervină pentru a crea egalitate de șanse pentru toți copiii.

Sorin Cîmpeanu spune că această strategie vine „să creeze acest cadru pentru dezvoltarea competențelor parentale, cu scopul de a îmbunătăți cunoștințele, abilitățile, practicile de îngrijire și educare a copilului în conformitate cu recomandările psihopedagogiei moderne. Prin dobândirea acestor competențe, părinții vor fi mai informați și mai siguri în rolul lor, mai capabili să le ofere copiilor sprijinul și îndrumarea de care au nevoie pentru succes în școală și în viață”.

Ministerul afirmă că această strategie va rămâne în consultare publică până în data de 2 mai 2022, ora 20:00. De remarcat este că anunțul a fost făcut în toiul sărbătorilor pascale, iar perioada de dezbatere coincide cu Săptămâna de după Paști.

În urmă cu patru ani, ministerul a mai lansat o astfel de strategie.După ce a fost contestată vehement de părinți și sindicate, a fost retrasă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Deh, nea Tudore, în clasă la fiimea (a cincea), jumate dintre părinți sunt divorțați iar vreo trei din dooșcinci de copii stau la bunica, cu mama dusă-n vest cu doru. Sau cu Hansi, după caz. Ca vor să facă aiureala asta, poate avea două cauze.Una ar fi să mai sfeterisească niște bani pe câte unul care citește povești trezite iar ailantă, că vor să practice funcțiile derivate.Adică pleci de la lăudabila, teoretic, educațiune parentalicească și, din aproape în aproape, ajungi la cereteu și poponariat, din care, mai târziu, vei da, te pomeni, și examen care v fi scris pe matricola copilului să-l tragă de picioare sau să-l salte de guler la facultate. E normal să pută, dar nu sunt mulți cei care au curajul să strâmbe din nas.

  2. Da măi Cîmpeanule, sînt un părinte handicapat, umul fin cei 2,2 milioane. Tot mă mir cum mi-am crescut copiii pînă acum, cum de-s încă în viață.
    Cel mai tare mă mir cum i-am făcut fără indicațiile voastre. De bună seamă că i-a adus barza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate