sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATETimișoara, Capitala Europeană a Culturii, închide școli din cauza frigului. Se revine...

Timișoara, Capitala Europeană a Culturii, închide școli din cauza frigului. Se revine la învățământul online

În Timișoara elevii au fost trimiși acasă din cauza frigului și forțați să revină la învățământul online. Alte șase unități de învățământ din Timișoara, printre care și două grădinițe, vor trece de miercuri la cursuri online, din cauza frigului din clase. Decizia a fost luată marți de Consiliile de Administrație, conform stiripesurse.ro.

Inspectorul școlar adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar al județului Timiș, Cosmin Hogea, a declarat că, de la nivelul Inspectoratului, a fost solicitată o verificare a temperaturilor în toate unitățile de învățământ din Timișoara.

„Am solicitat o verificare cu termometrul a situației temperaturilor de la unitățile de învățământ unde sunt semnale că sunt probleme cu agentul termic. Am fost contactat de șase directori și în urma discuțiilor, ei au constituit Consiliu de Administrație în fiecare unitate pentru a lua decizia trecerii în online”, a declarat acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cele șase unități de învățământ din Timișoara care vor trece de miercuri în online sunt: Liceul Teoretic G. Moisil (clasele de gimnaziu și liceu), Liceul Auto, Liceul Alimentar, Liceul Tehnologic Azur, Grădinița PP33 și Grădinița PP14.

Administrația USR din Timișoara a refuzat să permită producerea de căldură prin cărbune din rațiuni ecologiste, iar acum toată căldura este produsă prin gaz, costurile pentru funcționare crescând mult, iar facturile s-au dublat.

„De mâine, elevii de la colegiul Coandă vor face orele online. Am convenit cu doamna directoare că așa este cel mai bine pentru sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Ani de zile, elevii de la Coandă și din alte școli, bolnavii din secții ale spitalelor timișorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide și după câteva luni să poți să tai panglica.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acum, în situație de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educație și pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalația de încălzire veche de decenii, lipsa izolației termice. Nici vorbă de investiții în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică și modernizare.

Colegiul Tehnic H. Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, și cam atât în 57 de ani. Anul acesta începe proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de la Colegiul Henri Coandă: izolarea termică a clădirii și utilizarea de surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri solare, reabilitarea cantinei, sălii de sport, internatului și a atelierelor.

De asemenea, vom reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile toate instalațiile sanitare și termice din interior, precum și sistemele de iluminat. Se vor face lucrări de izolare termică la toate cele cinci corpuri de clădire și se vor reface izolațiile termice și hidrofuge la acoperișul clădirilor. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan. Practic, vorbim despre prima instituție cu clădiri inteligente din oraș, o reabilitare care va transforma acest colegiul tehnic într-o școală super modernă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu rezolvăm problema de astăzi, dar ne asigurăm că pe viitor, copiii nu vor mai trece prin astfel de situații critice. Proiectul a fost deja depus pentru finanțare nerambursabilă și suntem convinși că vom putea contracta finanțarea iar în acest an vom începe execuția.

Problemele energetice se rezolvă cu investiții în reabilitarea termică a clădirilor și modernizarea sistemului de termoficare. Adică, investiții care se fac în timp și care nu aduc capital politic peste noapte. În poze, câteva dintre problemele școlii”, anunță viceprimarul USR, Ruben Lațcău.

Timișoara a fost aleasă Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023. Mulți cetățeni ai orașului se declară nemulțumiți momentan de demersurile întreprinse de Timișoara pentru revendicarea titlului de capitală culturală.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE