sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEFranța | Deși există cartiere unde poliția nu poate să intre, Emmanuel...

Franța | Deși există cartiere unde poliția nu poate să intre, Emmanuel Macron incriminează autoapărarea, după ce mai mulți infractori au pătruns pe proprietatea unui francez și acesta i-a împușcat: Nu vreau o țară ca în Vestul Sălbatic, unde armele proliferează

După ce un fermier a împușcat un bărbat care a pătruns în casa lui, președintele francez Emmanuel Macron a spus că poporul francez nu are dreptul la autoapărare, iar bărbatul ar fi trebuit să lase poliția să se ocupe de incident.

Macron a făcut această declarație controversată la Fourras, Franța, după ce un bărbat de 35 de ani din Longré, în nordul Charente, a fost inculpat pentru crimă după ce a împușcat mortal un alt bărbat de 40 de ani care a intrat în casa lui.

Potrivit anchetei inițiale, fermierul a tras de două ori cu o pușcă de calibru mare într-un grup de patru spărgători care i-au pătruns acasă, ucigându-l pe unul dintre ei. Tragicul eveniment a avut loc vinerea trecută, între ora 22.00 și ora 23.00, iar bărbatul era singur cu fiica lui de 3 ani în casă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Când a comentat această problemă, Macron a spus că se consideră că trăiește în „legea țării”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Toată lumea trebuie să fie în siguranță, iar autoritățile publice trebuie să asigure acest lucru”, a declarat președintele la Europa 1.

„Eu sunt împotriva autoapărării. Este foarte clar și incontestabil pentru că altfel țara devine Vestul Sălbatic. Și nu vreau o țară în care armele proliferează, în care considerăm că depinde de cetățeni să se apere”, a spus Macron.

Președintele a spus că dorește ca francezii să se bazeze pe poliție și jandarmerie pentru a le asigura siguranța. Cu toate acestea, criticii au subliniat deteriorarea situației de securitate a Franței, creșterea numărului de crime și agresiuni sexuale. Existența unor zone interzise în cartierele în care migranții au majoritate, unde poliția se teme să meargă, a alimentat  temerile că Franța nu poate controla o parte semnificativă a populației sale.

Având în vedere viitoarele alegeri, Macron este extrem de nepopular în rândul ofițerilor de poliție.

„De asemenea, am decis să creez 200 de brigăzi de jandarmi pentru a fi mai prezent pe teren în zonele rurale”, a spus Macron în timpul apariției sale la Europa 1.

Macron nu a vrut însă să comenteze cazul particular al fermierului care a împușcat hoțul.

„Nu voi judeca aceast eveniment. Eu doar transmit regulile”, a spus Macron.

După ce a fost inculpat pentru „crimă”, fermierul a fost eliberat, dar a fost pus sub supraveghere judiciară, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Nu vrea o țară ca Vestul sălbatec unde oamenii isi apără familia de infractori.

    Vrea o țară ca Lumea a Treia unde migranții ilegali fură din casă, violează și ucid familiile francezilor…

  2. Halucinant….dar nu ar trebui sa ma mire caci Macron este un pion al neomarxismului mondial, ce contine cateva idei: anti-familie, anti-stat si natiune, anti-religie (in special anti-crestinism), egalitarism prost inteles, pro-homosexualitate&alte degenerari, pro-imigratie (in special musulmana si a nealbilor), feminism, ecologism extremist si anarhism, “corectitudine politica” si muuulta toleranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE