marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATERomânia iese din starea de alertă. Cum au decis autoritățile să elimine...

România iese din starea de alertă. Cum au decis autoritățile să elimine restricțiile după doi ani de pandemie

Marți, 8 martie, România iese din starea de alertă, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis.

Astfel, vor fi eliminate restricțiile impuse de pandemie. Se va renunța la obligativitatea certificatului verde pentru  acces în resturante, baruri, cafenele, hotel, pensiuni. De asemenea, masca de protecție nu va fi mai obligatorie în exterior, transmit surse guvernamentale. Șeful statului spune că Ministerul Sănătății va gestiona pandemia în continuare, iar toate restricțiile eliminate vor fi anunțate în perioada următoare.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. Odată cu ridicarea străii de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada următoare, de autoritățile abilitate”, a transmis Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Românii au avut parte de doi ani de restricții impuse de pandemie. Autoritățile au invocat criza sistemului sanitar, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu Covid. După apariția vaccinului împotriva noului coronavirus, unii dintre români s-au reinfectat, iar autoritățile au fost acuzate de lipsă de transparență și coerență în ceea ce privește gestionarea campaniei de vaccinare.

Acum, numărul cazurilor de infecție cu Covid este în scădere, iar vaccinarea împotriva acestui virus va face parte din categoria metodelor de prevenire a bolilor cunoscute, spun oficiali din cadrul Ministerului Sănătății.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Deși sunt conștiente că numărul cazurilor de Covid ar putea fluctua și după relaxarea restricțiilor, autoritățile din România realizează, într-un final cât de mult a suferit economia în timpul pandemiei. Astfel, se face apel la prudență, la o formă de echilibru între protejare împotriva acestui virus și continuarea vieții fără restricții.

„Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”, a declarat președintele  Iohannis, citat de Europa Liberă România.

Pandemia de Covid a început în țara noastră în urmă cu doi ani, pe 26 februarie 2020. De atunci, peste 60 000 de români au fost declarați morți din cauza acestui virus, mai scrie sursa precizată.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Adevarul a triumfat, vaccinarea n a oprit pandemia, s a stins natural fmprin omicron fiein taro vaccinate, fie in tari nevaccinate. Am stat chiar mai bine decat cei care s au infectat pe cale vaccinala, iar cohorta dramelor postvaccinale continua. Din pacate teroristii si profitorii plandemiei au pretextul ideal sase sustraga raspunderii penale darnu i vom uita, mai ales ca banii castigati de pfizer sunt investiti in propaganda noua si urmeaza noi atacuri la adresa libertatii medicale

  2. Cu alte cuvinte și “vaccinarea oprește pandemia” a fost o gogoașă din moment ce la ridicarea restricțiilor a fost o diferență de doar câteva luni între țările cu rata mare de vaccinare și noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate