duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATEVIDEO| Prof. Ioan-Aurel Pop nu exclude o candidatură la președinție: Sunt 1%...

VIDEO| Prof. Ioan-Aurel Pop nu exclude o candidatură la președinție: Sunt 1% șanse / Despre relația cu Gabriel Liiceanu: Nu se coboară la nivelul unui naționalist ardelean, obsedat de latinitate

Președintele Academiei Române, prof.univ. Ioan-Aurel Pop, a declarat că șansele de a candida la președinție în 2024 sunt în procent de 1%.

Istoricul a declarat că ar fi nevoie de o minune pentru a putea intra în cursa pentru Cotroceni.

„Dacă funcția de președinte ar fi decorativă, să ții discursuri, să primești diplomați, precum în alte țări, mi-ar plăcea să reprezint simbolul statului. Dar în România, președintele și premierul au aproximativ la fel de multă putere și se pot certa.

Dar ideea de președinte arbitru al vieții politice este interesantă.1% șanse…dacă se întâmplă o minune, dacă se schimbă ceva în societatea românească…Dar 1% e nimic.

Eu nu văd pe nimeni c-o pregătire potrivită să fie președintele României în acest moment. Eu pe cine întreb, răspunde: pe cine să mai votăm?”, a declarat el în dialogul purtat cu Eugenia Vodă la „Profesioniștii”.

Liiceanu nu-l vede cu ochi pe naționalistul Pop

În aceeași emisiune, Ioan-Aurel Pop a vorbit despre relația sa cu Gabriel Liiceanu, patronul editurii Humanitas.

Președintele Academiei a declarat că relațiile dintre ei sunt reci, deoarece există o aversiune din partea lui Liiceanu față de persoana sa. De altfel, a menționat Pop, i s-au transmis semnale negative dinspre editura Humanitas.

„Nu mergem pe aceeași lungime de undă. Dl. Liiceanu nu se coboară la nivelul unui naționalist ardelean, obsedat de latinitate, așa cum mi-a transmis odată, mai demult.

Nu ne potrivim.

Semnalele care mi-au venit de-acolo sunt de respingere.Admir și citesc unele din lucrările lor, îmi plac unele traduceri apărute acolo.

E pe altă lungime de undă, mă consideră naționalist, deși dragostea nu e dăunătoare.

S-a dovedit că el (Lucian Boia – n.r) a semnat acord de colaborare și de-atunci editura Humanitas l-a lăsat mai moale. A recunoscut și el într-un interviu că a trebuit să colaboreze. El e primit la Humanitas…”, a menționat Ioan-Aurel Pop.

Președintele Academiei a făcut lumină și-n cazul acuzațiilor conform cărora ar fi mason, arătând că nici nu se pune problema de așa ceva. Totul a plecat, a spus el, de la un cuvânt ținut în fața unei adunări masonice la care a fost invitat.

Ioan-Aurel Pop a precizat că sub președinția sa, Academia Română a terminat toate legăturile cu diferitele loji masonice care organizau evenimente „sub egida” Academiei.

„Academia nu mai colaborează cu masoneria”, a explicat domnia sa.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. nu exista om pe pamant care sa ma faca sa mai vin la vot. Sistemul va incerca sa ma convinga, sa-mi scoata pe taraba unul pe gustul meu, sa-mi spuna ca e salvatorul..in realitate oricine va veni va fi 1000% mai rau decat cei dinaintea lui.

  2. „S-a dovedit că el a semnat acord de colaborare și de-atunci editura Humanitas l-a lăsat mai moale. A recunoscut și el într-un interviu că a trebuit să colaboreze. El e primit la Humanitas…”, a menționat Ioan-Aurel Pop.”

    CE PARAGRAF CIUDAT!

    Potrivit paragrafului precedent,

    „E pe altă lungime de undă, mă consideră naționalist, deși dragostea nu e dăunătoare.”

    „el” ar trebui să fie G.L. DAR:

    „el a semnat acord de colaborare […]” ?!

    Adică G.L. ?! Cu cine ? Cu băieții masivi cu șorțulețe ?

    „[…] și de-atunci editura Humanitas l-a lăsat mai moale.” ?!

    Pe cine „l[-a lăsat mai moale]„ ?! Pe … patronul său, G.L. ?! ori pe IAPop ? Dar ce fusese între „Humanitas” și IAPop până atunci ?

    „A recunoscut și el într-un interviu că a trebuit să colaboreze. ” ?! Cine ? IAPop, ori GL ? (Lăsând deoparte aspectul „propunerilor de nerefuzat”, care sigur nu-s invenția Securității!)

    „ El e primit la Humanitas…”, a menționat Ioan-Aurel Pop.”” ?! Cine ? G.L., patronul editurii, adică ?! Ori IAPop ? (De ce, nu-l primeau înainte, cândva ? Unde să-l primească ?)

    Asta fără să mai menționez că Masoneria este menționată abia după aceea …

    Ați reușit să publicați un paragraf din care n-am înțeles nimic.

    P.S.

    Date fiind dimensiunile României, nici de i-ați pune copreședinți în capul țării pe Putin și pe Xi, tot nu s-ar putea scoate nimic (în condițiile actuale). Ori, dacă vreți, un triumvirat Ceaușescu-Putin-Xi. Soluțiile nu-s la noi, fiindcă nu avem cu ce (nici să vrem).

  3. Un nou an va venii cu noi sperante.
    Vlad Tepes sa candideze si sa castige tot nu va putea sa faca nimica in tara.
    Constitutia este atat de modificata incat nu ti se permite nimic sa faci .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE