luni, martie 27, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 1 februarie: 33 de ani de înființarea Editurii Humanitas, prin...

Calendarul zilei 1 februarie: 33 de ani de înființarea Editurii Humanitas, prin transferarea gratuită a Editurii Politice, din patrimoniul statului în proprietatea lui Gabriel Liiceanu

Pe 1 februarie 1990, Ministrul Culturii de la acea vreme, Andrei Pleșu, desființa Editura Politică și înființa, cu patrimoniul acesteia, Editura Humanitas, pe care i-a încredințat-o lui Gabriel Liiceanu.

Mai precis, pe 20 februarie, Ministerul Culturii emitea un ordin, nr.82, cu valoare retroactivă, prin care Editura Politică, a fostului Partid Comunist Român (PCR) se desființa, iar patrimoniul acesteia se transfera Editurii Humanitas, al cărei director fusese numit Gabriel Liiceanu.

Peste doar 1 an, în februarie 1991, Humanitas se transforma în SRL, controlat evident de către Gabriel Liiceanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Filozoful a minimizat mereu patrimoniul primit gratis din partea statului, prin semnătura lui Andrei Pleșu, afirmând că era evaluat la „doar” 17.000 de euro.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Liiceanu si Plesu l-au tradat pe Constantin Noica. S-au folosit de el ca sa se catere la butoanele culturii romane. Cu GDSul finantat de Soros s-au facut ca-l promoveaza pe Noica, de fapt ii sabotau mostenirea.
    Editura Humanitas a ajuns sa publice toate porcariile anticrestine, seculariste, sexo-marxiste si neomarxiste.

  2. La vremea respectiva cu 17.ooo de euro cumparai o vila in centrul bucurestiului, erau 34.ooo marci germane, insa evaluarea activelor e falsa, nu include componenta ds monopol pe titluri si tipografie, retea, reputatie, si decapitalizarea concurentei

    Asta s moralistii, 2 pesedisti plesu si liiceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate