ACTUALITATEDoi membri marcanți ai USR au părăsit partidul lui Dan Barna și...

Doi membri marcanți ai USR au părăsit partidul lui Dan Barna și s-au înscris în AUR

Raluca Amariei, fost vicepreședinte al USR și fost lider al USR Sibiu, precum și Dan Rădulescu, fost deputat USR s-au înscris în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), informează un comunicat de presă.

Aceștia demisionaseră din USR în 2020, „ca urmare a diferențelor tot mai accentuate de viziune și de orientare doctrinară”, după cum precizează comunicatul.

„Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are șansa să demonstreze că este o alternativă credibilă și serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”, a declarat Raluca Amariei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos. Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, a precizat Dan Rădulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

Conform sursei citate și alți membri USR cu viziuni creștin-conservatoare au părăsit partidul lui Dan Barna și au intrat în AUR.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. USR a avut o importantă aripă conservatoare la început, mazilită ulterior de extremiștii de stânga. Adică de către cei care au mai rămas astăzi în USR.

  2. Deși pare problematică mutarea, din câte inteleg eu acești membrii au fost izgoniți din USR pentru că au votat la Referendum… adică neomarxiștii au epurat partidul de ultimi conservatori, căci inițial trebuia să fie numai un partid civic și apoi l-au acaparat. Prostia lui Nicușor Dan să facă un partid „civic” fiind clar că va fi preluat de ăia cu ong-uri etc.

    Deci mișcarea e ok, oamenii sunt conservatori (ca și Andrusceac de altfel) și adaugă experiență partidului, că asta lipsește, mai multi profesori, juriști, medici sau antreprenori, oameni care să fie conservatori dar si cu experiență in societate și politică și care au curajul să asume lupta pe față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate