ACTUALITATEDoi membri marcanți ai USR au părăsit partidul lui Dan Barna și...

Doi membri marcanți ai USR au părăsit partidul lui Dan Barna și s-au înscris în AUR

Raluca Amariei, fost vicepreședinte al USR și fost lider al USR Sibiu, precum și Dan Rădulescu, fost deputat USR s-au înscris în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), informează un comunicat de presă.

Aceștia demisionaseră din USR în 2020, „ca urmare a diferențelor tot mai accentuate de viziune și de orientare doctrinară”, după cum precizează comunicatul.

„Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are șansa să demonstreze că este o alternativă credibilă și serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”, a declarat Raluca Amariei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos. Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, a precizat Dan Rădulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

Conform sursei citate și alți membri USR cu viziuni creștin-conservatoare au părăsit partidul lui Dan Barna și au intrat în AUR.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Deși pare problematică mutarea, din câte inteleg eu acești membrii au fost izgoniți din USR pentru că au votat la Referendum… adică neomarxiștii au epurat partidul de ultimi conservatori, căci inițial trebuia să fie numai un partid civic și apoi l-au acaparat. Prostia lui Nicușor Dan să facă un partid „civic” fiind clar că va fi preluat de ăia cu ong-uri etc.

    Deci mișcarea e ok, oamenii sunt conservatori (ca și Andrusceac de altfel) și adaugă experiență partidului, că asta lipsește, mai multi profesori, juriști, medici sau antreprenori, oameni care să fie conservatori dar si cu experiență in societate și politică și care au curajul să asume lupta pe față.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...