sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEComunicat al Alianței Părinților: Nu semnați „contractul educațional”

Comunicat al Alianței Părinților: Nu semnați „contractul educațional”

Alianța Părinților îndeamnă părinții din întreaga țară să nu semneze contractul educațional pus la dispoziție de către școli, informează un comunicat de presă primit pe adresa R3media.

AP explică faptul că acel document nu are valoare de contract, nefiind negociat între părți, ci doar punctul de vedere, unilateral, al școlii.

În cazul în care semnează și ulterior vor fi nemulțumiți, părinții nu vor mai putea face nimic, precizează sursa citată.

Iată comunicatul integral:

Având în vedere că au fost intensificate presiunile asupra părinţilor pentru semnarea contractului educațional prin includerea unei prevederi conform căreia nesemnarea ar reprezenta contravenție sancționată cu amendă, Alianța Părinților comunică următoarele:

1- Orice contract SE NEGOCIAZA. Sintagma “contract educaţional,” prevazută de disp art. 14 alin (4) este imprecisă și inexactă din punct de vedere juridic, deci menită să producă confuzie în rândul părinților. Putem numi contract un înscris conceput și agreat de părți, pentru care ambele părţi își dau consimțământul în scris. Mai mult, pentru un consimţământ valid, părțile trebuie sa fie asistate în acest demers de un profesionist al dreptului. Altminteri, “contractul” este lovit de nulitate fiindcă are natura unei adeziuni.

2- Puneți în acest mod problema directorilor de școli și NU SEMNATI. Capcana constă în faptul că, semnând înscrisul, părinţii îi dau valoare de lege.

3- A.P va pune la dispoziția părinților, în cel mai scurt timp, o notificare pe care părinții o vor depune la direcțiuna școlii.

4- Este necesar ca motivele de refuz precum și implicațiile semnării acestui înscris să fie explicate și părinţilor care nu le cunosc. Precizăm că prevederile inacceptabile sunt abil formulate și intercalate printre altele, perfect acceptabile, tocmai pentru ca astfel ele să fie mai greu de perceput iar semnătura părinţilor să fie obţinută cu ușurinţă.

5- Părinții care cedează și semnează își asumă consecințe faţă de care nu mai sunt îndreptăţiţi să exprime nemulțumiri ulterioare.

6- Daca unii părinţi au înțeles implicațiile DUPĂ ce au semnat, le recomandăm să solicite contractul și să își revoce semnătura cât mai curând posibil, invocând argumentele de mai sus și faptul că au fost induși în eroare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. Cititi acel contract. E total inofensiv, doar prevede dreptul copilului la educatie si obligatia parintelui de ea nu-i incalca acest drept.

    Acest articol este o intoxicare, poate ca nu s-a interesat cine l-a scris (asta e grav!)

    Iar aceasta “Alianta a Parintilor” ce mai este?? Cine a inventat-o si cine e in spatele ei?
    Tot felul de persoane incearca sa distruga complet sistemul de invatamant si chiar ideea de educatie in Romania.
    Pacat ca oamenii cred usor orice!!

    Acest tip de articol ar trebui sa prezinte si contractul respectiv – pe cel real. Daca jurnalistii îl aveau si-l citeau nu mai scriau asa ceva!

    • Bună ziua, un contract nu este inofensiv. Prin natura lui, e un document care angajează două părți. Problema semnalată de Alianța Părinților, care funcționează din 2015, este că nu a existat nicio negociere între părți: stat vs părinți/elev. Ori, dacă ar fi inofensiv, atunci nu ar mai fi nevoie de contract, nu?

      O altă problemă e că acest contract are clauze diferite în funcție de unitatea de învățământ. Într-un caz este o clauză prin care părintele se obligă să accepte orice viitoare schimbare de regulament/lege în educație, emisă DUPĂ semnarea contractului. Adică o semnătură în alb. Vi se pare normal?

  2. nu e normal ca noi să plătim ani de zile taxe și impozite masive să îngrășăm birocrația Ministerului Educației (plină de oengiști sorișiști infiltrați de-a lungul timpului) și să plătim școlile și la final să ne trateze ca pe niște pagube și să ne dicteze ei „contract” prestabilit de ei, după capriciul lor ca să se scape de noi, cei care trebuie să le monitorizăm performanța și să ne ingrijim de copiii noștri!

    La fel ca medicii șpăgari, ministerul educației ne vrea banii dar nu știe apoi cum să scape de noi.

    plus că au cedat totul, au aglomerat copiii cu materii aiurea de propagandă sexuală și indoctrinare ideologică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE