ACTUALITATECehia | Ministrul Muncii de la Praga spune că „avortul este o...

Cehia | Ministrul Muncii de la Praga spune că „avortul este o crimă“, iar Guvernul caută modalități de a determina femeile să decidă să păstreze copiii

Guvernul ceh nu are nicio ambiție să modifice legislația actuală privind dreptul la avort, a declarat marți ministrul Muncii și Afacerilor Sociale al țării, Marian Jurečka, ca răspuns la decizia de vineri a Curții Supreme a SUA, care a anulat dreptul constituțional la avort în Statele Unite.

Curtea Supremă a SUA a anulat săptămâna trecută un verdict vechi de aproape 50 de ani în procesul Roe v. Wade, care a consacrat dreptul la avort în toată Statele Unite. După verdict, decizia revine statelor americane individuale, iar statele mai conservatoare sunt așteptate să interzică această practică, ceea ce înseamnă că femeile care doresc să avorteze în aceste state vor trebui să călătorească în statele în care procedura rămâne disponibilă.

Jurečka a declarat marți că, deși consideră că avortul este uciderea unei ființe umane, cabinetul ceh nu are nicio ambiție să schimbe regulamentul din țară. Potrivit lui Jurečka, este necesar să se caute modalități de a determina femei să decidă să păstreze un copil.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este important pentru mine să caut modalități de a oferi o altă decizie pentru mamă, pentru ca ea să poată decide să păstreze copilul, să-l nască și să aibă grijă de el, fie singură, fie cu sprijinul pe care noi, ca statul, poate oferi”, a spus Jurečka. El a menționat posibilitatea unui sistem social mai eficient, o rețea mai bună de sprijin și consiliere și intervenție timpurie.

„Acum, îmi voi exprima părerea mea ca tată și ființă umană: un făt uman și avortulat reprezintă uciderea acelui om”, a spus Jurečka. El a adăugat că înțelege și respectă decizia pe care trebuie să o ia o femeie.

„Este extrem de complicat. Nu am nicio ambiție să judec în vreun fel. Este o decizie pe care o femeie trebuie, într-un fel, să o justifice pe plan intern. Sarcina mea ca politician este să creez condiții pentru ca femeia să nu fie nevoită să ia o astfel de decizie”, a adăugat el, conform Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate