duminică, aprilie 21, 2024
ȘTIRISUA | Update: Curtea Supremă a Statelor Unite confirmă autenticitatea documentului privind...

SUA | Update: Curtea Supremă a Statelor Unite confirmă autenticitatea documentului privind eliminarea dreptului la avort. Reacția președintelui Joe Biden

ACTUALIZARE: John Roberts, judecătorul-șef al Curții Supreme a Statelor Unite, a confirmat marți autenticitatea documentului obținut pe surse de Politico care arată că instanța supremă americană a votat pentru eliminarea dreptului la avort, anunță Reuters.

Roberts a afirmat într-un comunicat remis presei că documentul, datat din luna februarie, este autentic și că a cerut ofițerului Curții Supreme de la Washington să lanseze o investigație privind scurgerea acestuia presei. De asemenea, el a precizat că documentul nu reprezintă „decizia finală”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În măsura în care această scurgere a informațiilor confidențiale ale curții era menită să submineze integritatea operațiunilor noastre, ea nu va reuși”, a declarat John Roberts.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Munca curții nu va fi afectată în niciun fel”, a subliniat acesta. Roberts a precizat de asemenea că astfel de documente circulă cu regularitate între judecătorii Curții Supreme.

Într-un articol care a trimis o undă de şoc la Washington, jurnaliștii de la Politico au scris că au intrat în posesia unui draft al unei hotărâri majoritare redactat de judecătorul conservator Samuel Alito care vizează răsturnarea deciziei Roe vs. Wade, potrivit HotNews.

Joe Biden vrea protejarea dreptului la avort la nivel federal

Președintele american Joe Biden a declarat marți că americanii vor trebui să aleagă mai mulți legiuitori în Congres care să susțină dreptul la avort pentru a putea adopta legislație care să îl codifice.

Decizia Roe v. Wade a recunoscut dreptul femeilor de a face un avort pe baza respectării vieții lor private, un drept garantat de Constituția SUA.

„La nivel federal vom avea nevoie de mai mulți senatori pro-choice (n.r. care susțin dreptul la avort) și o majoritate pro-choice în Casa Reprezentanților care să codifice Roe, pe care eu voi munci să fie adoptată și semnată în lege”, a declarat Joe Biden.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un draft al unei opinii majoritare a judecătorului Samuel Alito, „scăpat” presei pare să indice decizia Curții Supreme a SUA de a anula decizia din cazul „Roe vs Wade”, pe baza căreia avortul a devenit un drept la nivel federal, scrie Breitbart.

„Este timpul să ținem cont de Constituție și să întoarcem problema avortului reprezentanților aleși ai poporului”, ar fi scris Judecătorul Gabriel Alito.

Cu alte cuvinte, având în vedere că problema avortului nu este menționată în Constituția SUA și nici nu a fost pus în discuție până la jumătatea secolului XX, judecătorii par să considere că doar cetățenii, prin reprezentanții lor aleși, pot decide.

Samuel Alito argumentează că problema avortului este fundamental diferită de cea a intimității relațiilor sexuale, a contracepției și a mariajului, pentru că distruge ceea ce „legea din fața noastră descrie ca o ființă umană nenăscută”.

Nu este clar dacă această opinie a judecătorului Alito a fost semnată încă patru judecători, pentru a putea deveni decizie finală, dar documentul publicat de Politico pare autentic.

Breitbart opinează că „scăparea” documentului în public este o tentativă a susținătorilor avortului din interiorul Curții Supreme de a intimida judecătorii, prin presiunea publică inevitabilă a stângii, pentru a-și schimba decizia. De altfel, numai cei nouă judecători și cei patru funcționari desemnați pentru fiecare în parte, aveau acces la documente.

De altfel, la ore de la publicarea știrii inițiale, sute de protestatari de stânga s-au strâns în fața Curții Supreme.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE