miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEValidarea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei, contestată de trei persoane....

Validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei, contestată de trei persoane. Prof. Monica Hărmănescu: USR-istul nu poate fi edil pentru că nu are cetățenia română

Validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane, astfel că învestitura sa în funcţia de edil, programată pentru marţi, va fi amânată.

Dosarul 25174/325/2020 a fost înregistrat la instanţa judeţeană de judecată joi, la Secţia I Civilă, având ca obiect “validare primar”, în stadiul procesual de apel, arată, vineri, site-ul Tribunalului Timiş.

Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, Monica Hărmănescu, cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie.

Conform Monicăi Hărmănescu, Dominic Fritz nu ar putea ocupa funcția de primar al Timișoarei deoarece nu deține cetățenie română.

Toate cele trei contestații au fost depuse la Judecătoria Timișoara, care a transmis dosarul Tribunalului Timiș, magistrații acestei instanțe având cinci zile la dispoziție să formuleze o soluție. Acest lucru înseamnă că ceremonia de învestire a lui Dominic Fritz, programată pe data de 27 octombrie, s-ar putea amâna cu câteva zile, pentru că aceasta nu ar putea avea loc înainte ca instanța să soluționeze cazul.

„În 21 și 22 octombrie au fost depuse 3 contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei.

Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu!

Adversarii politicii au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin ca 58 contestații, și se repetă și la Timișoara.

Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil”, a spus Fritz.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE