miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEGermania | Copiii vor putea trece peste decizia părinților lor și vor...

Germania | Copiii vor putea trece peste decizia părinților lor și vor putea cere anularea în instanță, dacă aceștia nu vor fi de acord cu schimbarea de sex a celor mici

Germania a aprobat planuri de liberalizare a legilor de gen ale țării, care vor permite cetățenilor să-și schimbe legal sexul prin autocertificare, fără a fi nevoie să obțină o evaluare profesională, conform Remix News.

Proiectul de lege pentru autodeterminare a fost aprobat miercuri de cabinetul federal și va permite celor care doresc să-și schimbe legal prenumele sau sexul să facă acest lucru. Ei nu trebuie decât să depună o cerere la oficiul registrului fără alte formalități.

În prezent, persoanele care doresc să-și schimbe formal sexul trebuie să obțină evaluări profesionale de la doi experți și să solicite permisiunea instanței. Totuși, toate acestea nu vor mai avea loc potrivit noilor planuri. Precizăm, totuși, că noua legislație necesită ratificare parlamentară.

Copiii din Germania pot anula decizia părinților

Minorii de peste 14 ani își vor putea schimba, de asemenea, prenumele și sexul legal, cu condiția să aibă aprobarea părinților. Cu toate acestea, în cazul în care părinții nu sunt de acord, minorii vor avea dreptul de a contesta decizia tutorelui lor în instanța de familie.

Părinții celor cu vârsta sub 14 ani vor putea, de asemenea, să solicite la oficiul de registratură să li se schimbe legal sexul copiilor.

„Prin Legea de autodeterminare, realizăm dreptul fiecărei persoane de a avea identitatea de gen respectată și tratată cu respect”, a declarat ministrul federal al familiei, Lisa Paus, de la Partidul Verzilor din Germania.

Cu toate acestea, CDU și-a exprimat îngrijorarea față de legislație. Purtătorul de cuvânt al partidului pe chestiuni de politica familială, Silvia Breher, a avertizat că „legea este prezumtivă, în special în ceea ce privește copiii și tinerii, și interferează în mod disproporționat cu drepturile părintești protejate constituțional”.

Ea a adăugat că tinerii în timpul pubertății „ar putea lua decizii pripite cu privire la schimbarea sexului” și a cerut o mai bună protecție pentru tineri.

Între timp, partidul conservator Alternativa pentru Germania (AfD) are în vedere acțiuni în justiție împotriva legii. Liderul partidului Alice Weidel a avertizat că noua lege, în mod efectiv, transformă statul în tutorele legal al minorilor, permițând instanțelor să anuleze deciziile luate de părinți. Weidel a susținut că drepturile părinților în legătură cu probleme sensibile, cum ar fi genul, ar trebui să fie „de neatins”.

Mișcarea guvernului federal urmează alte națiuni europene liberale, cum ar fi Spania, unde guvernul socialist a adoptat în februarie o legislație care să permită tinerilor de 16 ani să-și schimbe sexul legal fără nicio evaluare medicală.

Aceasta a fost precedată în decembrie anul trecut de un proiect de lege similar propus de guvernul scoțian decentralizat, care a fost contestat de guvernul Regatului Unit la Westminster.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Dragă (c-așa vine vorba) doamnă istoric,

    Poate sunteți prea tânără să vă amintiți, dar în întunericul „comunist” (abia dacă apărea, lunea, în „Scintilla Tineretului” câte un articol despre „pederaști”, de trebuia căutat în dicționar) n-am aflat niciodată: cât sunt de dese cazurile celor nemulțumiți de propriul sex (propriul pronume etc.) ?

    Aștept de luni întregi să ne spuneți …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE