ACTUALITATECalendarul zilei 21 iunie: 101 ani de la nașterea lui Puiu Călinescu....

Calendarul zilei 21 iunie: 101 ani de la nașterea lui Puiu Călinescu. Azi actorul este vedetă pe Tik-Tok | VIDEO

Pe 21 iunie 1920 se năștea în cartierul Grivița din București actorul Puiu Călinescu, fiind pe jumătate craiovean după tată.

Din partea acestuia se poate spune că a moștenit și iubirea pentru actorie, tatăl său, Jean Tomescu, fiind și el actor.

Puiu Călinescu și-a început cariera jucând în „revistele” de cinematograf care precedau proiecția unui film. În 1984 a intrat în trupa de teatru de comedie „Constantin Tănase”. Spectacolele de pe Calea Victoriei, care umpleau sălile, cu titlurile lor trăsnite („Un băiat de zahăr ars”, „Trăsnitul meu drag”, „Idolul femeilor”) au fost scrise și interpretate de el timp de 10 ani.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Puiu Călinescu poate fi privit ca o varianta româneasca a îndrăgitului actor francez Louis de Funes. Notorietatea sa s-a datorat în special filmelor ecranizate ca „BD la munte și la mare” (1971) sau „Frații Jderi” (1973), dar și „Nea Mărin Miliardar” (1979). A și scris pentru televiziune filmele „La un restaurant de lux” (1994) și „Informații-gara” (1971), scrie cinemagia.

Azi, la peste 20 de la moarte și un secol de la naștere, actorul a rămas în atenția publicului, scenele și scenetele sale fiind distribuite și vizionate de sute de mii de ori pe rețelele de socializare precum TikTok sau YouTube.

@devorbalacafea.roLa Oficiul Forţelor de Muncă 2 #puiucalinescu #comedieromaneasca #funny♬ sunet original – De Vorba La Cafea

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...