vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEAvioanele militare ale Chinei au intrat în spațiul aerian al Taiwanului. Context...

Avioanele militare ale Chinei au intrat în spațiul aerian al Taiwanului. Context delicat având în vedere criza din Ucraina și răspunsul comunității internaționale la invazia Federației Ruse

Nouă avioane chineze au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, la câteva ore după invazia Rusiei în Ucraina. Activitățile aeriene taiwaneze au fost amestecate ca răspuns, potrivit ministerului apărării din Taiwan.

Partidul Comunist Chinez (PCC) a mai făcut astfel de incursiuni în spațiul aerian al Taiwanului, periodic în ultimii doi ani, într-o aparentă încercare de a intimida și epuiza armata Taiwanului.

Evenimentul de azi, 24 februarie 2022, a marcat cea de-a 13-a incursiune în această lună, dar a fost departe ca amploare față de ultima incursiune de la sfârșitul lunii ianuarie, când regimul comunist chinez a trimis 39 de avioane în ADIZ din Taiwan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

ADIZ nu este spațiul aerian direct de deasupra Taiwanului, ci în zona imediat înconjurătoare, în care identificarea, informațiile despre locație și controlul guvernamental al aeronavelor sunt necesare din motive de securitate. Avioanele militare taiwaneze sunt însărcinate să răspundă fiecărei astfel de incursiuni.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Partidul Comunist Chinez (PCC) susține că Taiwan, care este autoguvernat din 1949, este o provincie separatistă. Liderul PCC, Xi Jinping, a promis că va „reunifica” insula cu continentul și a refuzat să excludă utilizarea forței în acest sens.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că cea mai recentă incursiune a constat în opt avioane de vânătoare și o aeronavă de recunoaștere.

Incidentul are loc în timp ce conducerea guvernului din Taiwan urmărește cu îngrijorare criza în curs din Ucraina. Experții în apărare și securitate cred că răspunsul internațional la acea criză ar putea determina strategia PCC pentru o viitoare invazie a Taiwanului.

În acest scop, conflictul în curs din Ucraina a devenit emblematic pentru o mai mare luptă între autoritarism și democrație.

„Poporul și guvernul Taiwanului sunt alături de Ucraina”, a scris vicepreședintele Taiwanului Lai Ching-te într-un tweet. „Principiul autodeterminării nu poate fi șters cu forța brută.”, a mai zis el, potrivit The Epoch Times.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE