duminică, iulie 14, 2024
OPINII„Patriot” pentru liniștea lui Iohannis?

„Patriot” pentru liniștea lui Iohannis?

Numai eu am sentimentul că am fost vânduți ca tona de cartofi în câmp, după ședința asta din care s-a ieșit cu vestea că dăm un sistem Patriot Ucrainei?

Dacă n-a mers cerșeala aia de funcții cu imunități, hai că merge altcumva: „Patriot”-ul îl scoate în pace și liniște din scenă pe Iohannis, cu riscul de a ne băga pe noi în război… Ca să fiu cinic până la capăt, zic să ne grăbim și cu Ordonanța aia despre școlirea piloților ucraineni pe F16, să scăpăm odată de suspans!

„Această donare se face cu condiția continuării negocierilor țării noastre cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create” se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale emis după ședința CSAT, din care aflăm și că președintele a renunțat la cursa pentru șefia NATO, pentru care nu primise sprijinul nimănui.

Adică singura condiție nu e nici măcar livrarea în termen clar determinat a unui sistem care să-l înlocuiască pe cel cumpărat din banii noștri, ci… acceptarea la „negocieri”, un fel de „fără șuturi în fund dacă ne milogim pentru ceva de pus în loc”… Iar asta se întâmplă cu maxim tupeu și lipsă de scrupule, în timp ce mai multe organizații neguvernamentale cer dezbatere publică pe Ordonanța privitoare la pregătirea piloților ucraineni în România, cu suport absolut asigurat de țara noastră, avertizând asupra riscurilor de împingere a României spre război… Slugi fără drept de apel în politica internațională ne făcuseși de multișor, mulțumim că ne bagi și cărnița la tun, Klaus!

Articol apărut inițial pe Demnitatea, preluat cu acordul autorului

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Cine a donat un sistem din structura de aparare a Romaniei se face vinovat de tradare! Astfel de personaje larvare care tradeaza interesele Romaniei si, mai mult, implica tara in razboiul altora , ambii ostili Romaniei, trebuie executati in piata publica!

    Retorica ca e in interesul Romaniei ca sa nu ajunga rusii la noi este o falsa argumentatie ce vine din zona progresista europeana si americana. Rusii au ca obiectiv o Ucraina neutra. Atat. Americanii au ca obiectiv sa puna mana pe resursele Ucrainei si sa continue un razboi care le stimuleaza economia si industria militara, iar rusilor le slabeste economia focusandu-le-o masiv pe zona militara.

    Interesul Romaniei e pacea si unirea Basarabiei cu tara. In nici un caz implicarea in razboiul dintre doua tari slave ostile Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE