sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEGuvernul de la Londra trimite încă 800 de militari pentru a ajuta...

Guvernul de la Londra trimite încă 800 de militari pentru a ajuta la deblocarea cozilor de mașini formate după închiderea granițelor. Mii de români erau blocați la cozi, joi

Guvernul britanic a trimis, vineri, alţi 800 de militari pentru a ajuta la deblocarea cozilor de camioane ce s-au format după ce graniţele au fost închise, după apariție unei noi tulpini de coronavirus, relatează DPA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Executivul de la Londra trimisese deja 300 de soldaţi la faţa locului.

Mii de şoferi de pe camioane de transport marfă pe distanţe lungi sunt blocaţi de duminică în Anglia, după ce Franţa şi-a închis complet graniţa. Miercuri, Londra şi Parisul au ajuns la un acord conform căruia şoferii trebuie să fie supuşi unui test rapid împotriva virusului înainte de a li se permite să traverseze Canalul Mânecii cu vaporul sau prin Eurotunel.

În plus, după cum a relatat B1TV, mii de români erau blocați, joi, în Ajunul Crăciunului, la cozi imense, formate în contextul închiderii granițelor.

„Franța ia în considerare recomandarea Comisiei Europene de a ridica restricțiile de circulație. După cum a indicat secretarul de stat pentru Afaceri europene, Clément Beaune, Franța este mai deschisă către Marea Britanie decât orice altă țară europeană, datorită protocolului negociat vizând domeniul sănătății.

Având în vedere necesitatea de a prezenta un test negativ pentru a intra în Franța din Regatul Unit, ceea ce este un imperativ al sănătății, au fost puse la dispoziție resurse suplimentare pentru a permite intrarea cat mai rapidă în Franța.

Portul Calais va rămâne deschis și un decret publicat joi în Jurnalul Oficial al Republicii Franceze autorizează în mod excepțional șoferii de camioane, care vin din Regatul Unit, să conducă în ziua de Crăciun și duminica următoare pentru a le permite să se întoarcă cât mai repede acasă, după redeschiderea frontierei”, a transmis Ambasada Franței în România pentru B1.ro.

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a declarat joi că, dintre cei peste 2.300 de şoferi care au fost deja testaţi, numai trei au fost depistaţi pozitiv, transmite Agerpres.

„Scopul nostru este ca transportatorii străini să ajungă acasă la familiile lor cât mai repede posibil”, a declarat el, citat de agenţia de presă PA, citată de Agerpres.

Conform PA, 700 de camioane au primit până vineri permisiunea de a traversa Canalul.

Însă alte peste 5.000 de camioane rămân blocate pe câmpul aerian dezafectat Manston şi pe o secţiune separată a autostrăzii M20, a mai relatat PA.

Mulţi şoferi s-au plâns că încep să rămână fără mâncare şi apă. De asemenea, nu există suficiente toalete.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE