ACTUALITATEAUR cere Guvernului Ciucă să remedieze situația din Portul Constanța și să...

AUR cere Guvernului Ciucă să remedieze situația din Portul Constanța și să aprobe investiții suplimentare

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă să eficientizeze activitatea în Portul Constanța, în condițiile în care traficul a crescut de peste trei ori de când toate mărfurile care ar fi trebuit să ajungă în Odesa au fost redirecționate, iar întârzierile și blocajele frecvente au adus prejudicii comercianților români.

„Înțelegem că este un război la granița României, ne-am pronunțat pentru sprijin umanitar și avem o atitudine constructivă, însă nu este normal ca antreprenorii români să aibă de suferit. Terminalele din Portul Constanța sunt astăzi frecvent blocate, iar livrările se fac cu întârziere sau deloc. Ce vină au comercianții români pentru faptul că statul nu a investit în ultimii 32 de ani în dezvoltarea portului, ci dimpotrivă, a permis unor grupări de tip mafiot să producă evaziune fiscală de miliarde de euro? Este binecunoscută situația scannerelor de acolo”, a declarat președintele AUR George Simion.

În legătură cu această situație s-a exprimat și senatorul Aur, Claudiu Târziu. El susține că România nici măcar nu poate profita de oportunitatea eonomică care s-a ivit în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„A apărut o oportunitate economică și suntem incapabili sa o fructificăm. În loc să luăm banii ucrainenilor și totul să meargă lin, ne scărpinăm în cap și încercăm să rezolvăm ceva pe repede înainte. Nu așa se rezolvă lucrurile. Sunt necesare investiții pe termen lung, iar evaziunea fiscală trebuie combătută în forță”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Parlamentarii AUR se raportează și la datele specialiștilor, potrivit cărora evaziune fiscală din România se produce prin prisma activităților din Portul Constanța.

„Specialiștii estimează că o treime din evaziunea fiscală din România are legătură cu Portul Constanța, ceea ce este enorm. Bani care ar putea fi folosiți anual pentru construcția de spitale sau școli dispar în neant, iar AUR nu este lăsat să construiască un spital din subvenția publică. De noaptea minții!”, a menționat  senatorul  Claudiu Târziu.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...