duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEPrimarul Mihai Chirica, despre hramul Sfintei Parascheva: Vor primi privilegiul de a...

Primarul Mihai Chirica, despre hramul Sfintei Parascheva: Vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar cei respectă normele sanitare

Mitropolia Moldovei și Bucovinei s-a angajat să organizeze Hramul Sfintei Parascheva pe 14 octombrie cu respectarea foarte clară a normelor sanitare impuse din cauza pandemiei, a anunțat, sâmbătă, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Chirica a subliniat că vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar pelerinii care respectă normele sanitare.

„Asta înseamnă măsuri suplimentare de distanţare, imposibilitatea de a mai intra pelerinii în contact între ei, desfiinţarea punctelor de vânzare a obiectelor de cult. Vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar cei care înţeleg să respecte aceste norme. Femeile care au copii în braţe, bătrânii, persoanele cu handicap vor avea un culoar separat spre racla Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus primarul Mihai Chirica.

Părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor a declarat, pentru ȘtirileProtv.ro,că racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrală cu o zi sau două înainte de 14 octombrie şi va fi aşezată pe un baldachin de flori, special amenajat.

„Sfânta Parascheva nu îşi mută dată de sfinţire. Doar câte o persoană în rând şi la distanţă, să nu mai fie posibile aglomerările de persoane, câte 2-3-4 în rând, cu dispositive cu dezinfectanţi pentru mâini, măşti, căutăm şi noi spaţii, la slujbă, în aşa fel încât să fie delimitate, în aer liber, să fie evitată orice aglomerare de persoane şi să fie posibilă menținerea unei distanțe fizice între credincioșii care vor dori. Ecrane amplansate în mai multe locuri”, a spus părintele Marian Timofte.

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva adună în fiecare an, în jurul zilei de 14 octombrie, sute de mii de pelerini. Anul trecut, la racla Sfintei Parascheva s-au închinat peste 200.000 de oameni.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate