News ȘTIRI Primarul Mihai Chirica, despre hramul Sfintei Parascheva: Vor primi privilegiul de a...

Primarul Mihai Chirica, despre hramul Sfintei Parascheva: Vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar cei respectă normele sanitare

Mitropolia Moldovei și Bucovinei s-a angajat să organizeze Hramul Sfintei Parascheva pe 14 octombrie cu respectarea foarte clară a normelor sanitare impuse din cauza pandemiei, a anunțat, sâmbătă, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Chirica a subliniat că vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar pelerinii care respectă normele sanitare.

„Asta înseamnă măsuri suplimentare de distanţare, imposibilitatea de a mai intra pelerinii în contact între ei, desfiinţarea punctelor de vânzare a obiectelor de cult. Vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar cei care înţeleg să respecte aceste norme. Femeile care au copii în braţe, bătrânii, persoanele cu handicap vor avea un culoar separat spre racla Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus primarul Mihai Chirica.

Părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor a declarat, pentru ȘtirileProtv.ro,că racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrală cu o zi sau două înainte de 14 octombrie şi va fi aşezată pe un baldachin de flori, special amenajat.

„Sfânta Parascheva nu îşi mută dată de sfinţire. Doar câte o persoană în rând şi la distanţă, să nu mai fie posibile aglomerările de persoane, câte 2-3-4 în rând, cu dispositive cu dezinfectanţi pentru mâini, măşti, căutăm şi noi spaţii, la slujbă, în aşa fel încât să fie delimitate, în aer liber, să fie evitată orice aglomerare de persoane şi să fie posibilă menținerea unei distanțe fizice între credincioșii care vor dori. Ecrane amplansate în mai multe locuri”, a spus părintele Marian Timofte.

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva adună în fiecare an, în jurul zilei de 14 octombrie, sute de mii de pelerini. Anul trecut, la racla Sfintei Parascheva s-au închinat peste 200.000 de oameni.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate