ACTUALITATEMureș, primul județ din țară în care oamenii vor avea tarife la...

Mureș, primul județ din țară în care oamenii vor avea tarife la energie cu 50% mai ieftine decât consumul obișnuit. A fost înființată prima cooperativă energetică din România

Autoritățile din județul Mureș au demonstrat că resursele din România pot fi folosite în folosul oamenilor, care să le aducă confort și costuri reduse. Astfel, în comuna Viișoara din județul Mureș a fost înființată prima cooperativă energetică din România, informează Antena 3.

Se estimează că, în felul acesta, costurile cu energia electrică se vor reduce cu aproximativ 50%, pe o rază de 1.000 de kilometri pătrați. Proiectul pentru pentru finanțare a fost deja depus la Bruxelles, potrivit sursei citate.

Localnicii abia așteaptă să se folosească de energia produsă care îi va lăsa cu mai mulți bani în buzunar, datorită tarifelor reduse. Concret, resturile vegetale, după strângerea recoltelor, ar urma să fie transformate în biogaz.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Noi producem și energia electrică, și energia termică. Deci energia electrică o folosim pe urmă la pompele de căldură, deci undeva se reduce cu cel puțin 50%, am estimat noi, față de costurile actuale. Și ce e îmbucurător este că banii strânși de la populație rămân la UAT-ul respectiv”, a explicat  primarul comunei Viișoara, Ovidiu Stoica, citat de Antena3.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În România, prețurile la energia electrică au fost plafonate de la 1 aprilie, după ce românii s-au trezit cu facturi impresionante, peste capacitatea lor de plată. De acum, acestea vor fi calculate după următoarele tarife: 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar este mai mic sau egal cu 100 kWh și 0,8 lei/kWh, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar este cuprins între 100 kWh şi 300 kWh inclusiv.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Biata Stângă americană, de când propovăduiește dânsa organizarea pe cooperative (prof. R.D. Wolff), de văd că (ziceți că) s-a auzit taman-hăt până la Mureșu’ …

    Ce nu înțeleg este: cum permite Democrația așa ceva ? Tre’ să le-nchidă numaidecât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate