sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEUn inginer a calculat probabilitatea ca un român să se infecteze și...

Un inginer a calculat probabilitatea ca un român să se infecteze și să moară de covid, pe baza datelor actuale: 0,00004613. Valentin Berceanu: Pentru un asemenea risc am terorizat populația, am afectat fizic și psihic copiii?

„La un an de pandemie, cum arată totuși numerele?” este titlul sub care Valentin Berceanu, consultant tehnic freelance SAP, analizează datele după un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus.

El a analizat datele publice de până acum și a ajuns la niște concluzii mai mult decât interesante. Astfel, el a observat că percepția publicului despre numărul de persoane care au murit de Covid. Berceanu a observat că percepția oamenilor despre persoanele moarte din cauza acestui virus este mult mai mare decât realitatea.

„În luna iulie anul trecut a fost făcut un sondaj [1] pe 1000 de persoane din UK, Suedia, SUA, Germania și Franța și între întrebări a fost întrebat fix asta: „cât la sută din populația țării credeți că a murit de COVID19?”. În iulie anul trecut (înainte de valul 2) răspunsurile percepției publicului au fost: UK – 7%, SUA – 9%, Germania – 3%, Suedia – 6% și Franța – 5%… Dacă asta ar fi fost cu adevărat mortalitatea raportată la populație a COVID19 în numai 6 luni, atunci cu siguranță absolut toate măsurile luate ar fi fost mai mult decât justificate… Problema e că mortalitatea nu e nici pe departe acolo, nici acum la mai bine de un an”, scrie el pentru Mises.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, în Marea Britanie mortalitatea este de doar 2, 94%, față de 7% cât este percepția public. În Franța este 2,19%, față de percepția de 5% și așa mai departe.

Inginerul a observat că aceeași situație se prezintă și-n cazul infectărilor. După primele șase luni de pandemie. „O a doua întrebare în același sondaj a fost: ce procentaj din populație credeți că a contractat virusul Sars-Cov-2? Răspunsurile au fost: UK – 22%, SUA – 20%, Germania – 11%, Suedia – 16%, Franța – 12%. Din nou, numerele au supra-estimat enorm impactul real al virusului în populație? Cu cât? Hai să vedem!

Se observă cu ochiul liber că nici o țară nu a ajuns nici până acum (martie 2021) la 16-22% cât era perceput în iulie 2020, în țările în cauză de mai sus: UK 6,28% , Germania 3,13%, Suedia 7,28% Franța 6,29% la care adăugăm România 4,67%”, a scris el.

Foarte important de menționat este că până acum, nimeni nu s-a gândit sau nu a vrut să pună aceste întrebări și publicului din România, notează Valentin Berceanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Analizând datele, autorul remarcă trei lucruri:

„1. nu este nici o diferență semnificativă de rezultat în numărul de infecții totale între demențele care s-au petrecut în UK, Franța, Spania, Belgia și relaxarea existentă în Suedia în tot acest timp
2. țara care a avut cel mai strict lockdown [3] și care era lăudată de toată lumea în Iunie anul trecut pentru felul în care ar fi evitat epidemia, Cehia, are astăzi cel mai mare număr de infectați
3. nu este nici o diferență semnificativă între demența pe care am trăit-o cu toții în România și Belarus – țara în care nici măcar nu a fost declarată epidemie, ba chiar în Belarus au fost proteste de stradă, alegeri și tot sunt abia la 3,24% în vreme ce noi suntem la 4,61%.”

Spre finalul articolului, Valentin Berceanu, absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică de la ASE București, face un calcul care ar trebui să ne dea fiori.

„Din punct de vedere probabilistic, presupunând că singura cale de transmisie a virusului e de la om la om, ca să te infectezi și să mori de COVID19 în România trebuie să se întâmple următoarele lucruri:

A: să intri în contact cu o persoană infectată – probabilitate maximă 0,0062

B: să devii tu însuți infectat – probabilitate nedeterminată, dar dat fiind că maximul de infecții la care s-a ajuns este sub 1%, această probabilitate este sigur subunitară, probabil sub 25% deci să-i dăm un maxim de 0.3

C: să mori de boală – probabilitate calculată din mortalitatea la incidența de caz: 0,0248.

Rezultat aproximativ maxim: 0,00004613”, a scris el.

În concluzie:

„Pentru un asemenea risc am închis economia, am băgat oamenii în faliment, am terorizat populația, am afectat fizic și psihic copiii, am băgat nenumărați oameni în depresie și acum ne pregătim să acceptăm licența verde „nediscriminatorie” ca să avem voie să mergem la piață, la film sau în concediu?

Știu că e foarte greu să accepți că ai greșit, că e și mai greu să accepți că te-ai lăsat indus în eroare. Dar să persiști cu bună știință în „greșeală” făcând abstracție de orice cost, e de-a dreptul malefic”.

Articolul integral poate fi citit aici.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 897.115 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 806.200 de pacienți au fost declarați vindecați, conform autorităților.

22.208 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE