duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEO localitate din Franța a interzis scrollat-ul pe telefoane în public

O localitate din Franța a interzis scrollat-ul pe telefoane în public

O localitate din Franța a votat weekendul trecut, în cadrul unui referendum, retricționarea utilizării smartphone-urilor în public, interzicând adulților și copiilor să scrolleze pe telefoane în timp ce merg pe jos, pe stradă, în timp ce stau cu ceilalți pe o bancă din parc, în cafenele sau în timp ce mănâncă în restaurante, informează The Guardian, conform Hotnews.

Localitatea se numește Seine-Port și are o populație de mai puțin de 2.000 de persoane.

Satul a aprobat, de asemenea, o serie de reguli pentru familii privind utilizarea dispozitivelor electronice de către copii: fără ecrane de orice fel dimineața, fără ecrane în dormitoare, fără ecrane înainte de culcare sau în timpul mesei. Dacă părinții adolescenților semnează un acord scris de a nu oferi copilului lor un smartphone înainte de vârsta de 15 ani, primăria va pune la dispoziție copilului un telefon de modă veche doar pentru apeluri.

„Sunt total în favoarea acestui lucru”, a spus Ludivine, de 34 de ani, care are doi copii, de unu, respectiv patru ani. „Unii spun că este un atac asupra libertăților, dar eu nu cred. Este vorba despre creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul telefoanelor în viața noastră”, a adăugat ea.

Cei care ar putea consulta Google Maps pe telefon atunci când nu știu direcția, sunt în schimb încurajați să ceară indicații de orientare.

La vot s-au prezentat în total 277 de persoane – aproximativ 20% din votanți – cu 54% în favoarea noului regulament local. Primarul, Vincent Paul-Petit, al partidului de dreapta Les Républicains, va redacta acum un decret municipal privind utilizarea smartphone-urilor, primul de acest fel din Franța.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. la inceput
  ca o exceptie turistica sau in biserica de zile mari
  a fost folosirea aparatului foto clasic,ala cu pelicula,cu “film”:

  -azi nimeni nu considera deplasata CRIMA DE A FILMA IN PUBLIC!

  tuturora li se pare normal ca mergand noaptea pe strada,de ex.
  sa fie surprinsi de reflectoare ce stau la panda cu senzori…..incercati un filmuletz artistic,
  “Evadare din Sobibor”!

 2. „Dacă părinții adolescenților semnează un acord scris de a nu oferi copilului lor un smartphone înainte de vârsta de 15 ani, primăria va pune la dispoziție copilului un telefon de modă veche doar pentru apeluri.”

  Interesant: se găsesc produse „de modă veche” în … „societatea de consum” – nu ne spun cine face minunea.

  I-am auzit/văzut și pe americani spunând (precum la noi, în „Epoca de Aur”) că abundența de produse din comunism va domoli lăcomia umană (paroxistică în Democrație). I-am întrebat ce vom face cu deșeurile (ori chiar cu abundența însăși!), dat fiind că ne înecăm deja în gunoaie. Încă aștept răspuns!

  P.S.

  Cum glumesc americanii mai loviți de viață: „If you had it ALL, … where would you put it ?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE