duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEZelenski cere Ungariei să decidă pe cine sprijină în războiul dintre Rusia...

Zelenski cere Ungariei să decidă pe cine sprijină în războiul dintre Rusia și Ucraina: Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Coboară pe faleza Dunării și privește la pantofii ăia

Președintele Volodimir Zelenski i-a cerut Ungariei să decidă pe cine sprijină în conflictul armat dintre Ucraina și Federația Rusă.

El a declarat acest lucru într-o adresare către Consiliul Europei și popoarelor Europei.

„Este timpul de a lua decizii. Ungaria, vreau să mă opresc aici și să fiu sincer. O dată pentru totdeauna. Trebuie să decizi singură cu cine ești. Ești un stat suveran. Am fost la Budapesta. Îți ador orașul. Am fost de multe ori – e extraordinar și sufletist. La fel sunt și oamenii. Ai avut momente tragice în viața ta. Am fost pe terasament în Budapesta. Am văzut memorialul. Pantofi pe Dunăre. Masacre în masă. Am fost acolo cu familia mea“, a spus Zelenski.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Președintele i-a cerut premierului ungar Viktor Orbán să atragă atenția asupra omorârii în masă a civililor de către trupele ruse la Mariupol.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, coboară pe faleza Dunării. Privește la pantofii ăia. Și vei vedea cum se pot întâmpla din nou crime în masă în lumea modernă. Și asta face Rusia astăzi. Aceiași pantofi. La Mariupol sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Și bunici. Mii de oameni”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski i-a cerut apoi lui Orban să-și clarifice poziția cu privire la impunerea de sancțiuni anti-ruse, comerțului cu Rusia și furnizarea de arme către Ucraina.

“Avem încredere în voi. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. Credem în poporul dumneavoastră”, a conchis președintele, potrivit BucPress.

De curând, Belénessy Csaba, fost director al MTI și acum consilier de dezvoltare editorială a companiei Mediaworks Hungary Zrt care editează ziarele pro-guvernamentale, lansează o teorie despre anexarea Transcarpatiei în contextul războiului din Ucraina.

Într-o postare pe Facebook, Belénessy Csaba vorbește nici mai mult nici mai puțin de o posibilă anexare „pe cale pașnică” a Transcarpatiei, regiune din Ucraina care până în 1918 făcea parte din Ungaria.

Ce reprezintă pantofii de pe faleza Dunării?

Pe malurile Dunării, în Budapesta, la aproximativ 300 de metri de clădirea Parlamentului ungar, se află șaizeci de perechi de pantofi vechi, ruginiți, făcuți din fier și prinși de digul de piatră.

Sunt așezați la marginea apei, împrăștiați și abandonați. În spatele ansamblului sculptural se află o piatră mare de 40 de metri lungime și 70 de centimetri înălțime, pe care, în trei locuri, se află câte o placă turnată din fier cu următorul text în limba maghiară, engleză și ebraică: “În memoria victimelor împușcate la Dunăre de către milițienii Partidului Crucilor cu Săgeți în 1944-1945. Ridicat 16 aprilie 2005”.

Cunoscută sub numele de “Pantofii de pe Faleza Dunării”, sculptura, conceptualizată de regizorul de film Can Togay şi sculptată de Gyula Pauer, serveşte ca memorial și monument al evreilor maghiari care, în iarna 1944-1945, au fost împușcați pe malurile Dunării de către membrii Partidului Crucilor cu Săgeți.

În martie 1944, Wehrmacht-ul german a invadat Ungaria și a adus la putere pe Ferenc Szálasi și partidul acestuia, fascist și violent antisemit, Partidul Crucilor cu Săgeți. Curând, milițienii Crucilor cu Săgeți au început să jefuiască orașul și mii de evrei au fost uciși.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Frecvent, grupuri întregi erau aliniate pe malurile Dunării, li se ordona să-și scoată pantofii și erau împușcați, astfel încât trupurile cădeau în râu. Fiind un produs de valoare în timpul celui de-al doilea război mondial, se dădea comanda ca pantofii să fie lăsați în urmă, astfel încât puteau fi adunați și comercializați pe piața neagră.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

“Pantofii de pe Faleza Dunării” reprezintă, astăzi, unul dintre cele mai emoționante memoriale ale holocaustului din Budapesta. Oamenii care îl vizitează aprind lumânări sau lasă în urmă flori, plasându-le într-un anumit pantof care îi emoționează sau le aduce aminte de cineva, conform Dozadebine.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Polonezii,ungurii,românii și rușii să își ia teritoriile înapoi,u kraina a demonstrat că nu le merită.succesuri.

  2. Dar cu teritorile romanesti s-a facut referendum? Au fost furate Romaniei in urma Dictatului de la Viena dintre URSS si Germania.

  3. Adevărul este că nu s-a făcut nici un referendum în Ucraina, pe vremea lui Stalin, atunci când s-au făcut anexările de teritorii maghiare, poloneze sau românești. Și la fel de adevărat este faptul că revizionismul a fost pus în cui după restabilirea păcii, pentru a nu mai aprinde fitilul butoiului balcanic. Statele nu au prieteni, au doar interese, spunea odinioară un politician de vârf neamț, lucru clar vizibil în Germania actuală și emulat cu sârg de ambițiosul Viktor, visător într-ale imperiului kakan, apus. Din păcate, pentru omul de rând distracția politicienilor se traduce prin sărăcie și moarte, ca de atâtea ori. Mâ îndoiesc că ungurii de rând sunt încântați de perspectiva unui conflict, fie el și pentru o Ungarie Mare care ar putea derapa într-un război în toată regula, oricând, dat fiind că există și interese poloneze la mijloc. Cât despre noi, bicisnicii noștrii lideri n-au putut aduce Basarabia neocupată înapoi, deși ocaziile n-au lipsit, necum să mai viseze la Bucovina de Nord. Și-apoi, la bani mărunți, nici rusului de rând nu cred că i-ar plăcea ce se întâmplă în Ucraina dacă și-ar vedea copiii cum omoară alți copii sau cum sunt omorâți. Dar Occidentul nu pare interesat să le arate asta iar Putin are în activismul sexomarxist, pompat de KGB, și în greenazismul creeat de GRU, doi aliați extrem de influenți, care, împreună cu cultura corupției swampului statal atotputernic aneantizează orice rezistență, puterea Vestului rezumându-se la simple baliverne, în pofida puterii tehno-militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE