Belénessy Csaba (foto), fost director al MTI și acum consilier de dezvoltare editorială a companiei Mediaworks Hungary Zrt care editează ziarele pro-guvernamentale, lansează o teorie despre anexarea Transcarpatiei în contextul războiului din Ucraina.
Într-o postare pe Facebook, Belénessy Csaba vorbește nici mai mult nici mai putin de o posibilă anexare „pe cale pașnică” a Transcarpatiei, regiune din Ucraina care până în 1918 făcea parte din Ungaria.
El spune că maghiarii trebuie să se pregătească „emoțional” pentru un astfel de scenariu, pe lângă varianta primirii refugiaților. El susține că oricum, „maghiarii din Transcarpatia nu se află într-un loc bun, se poate spune că sunt persecutați în Ucraina”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Postare de pe Facebook a lui Belénessy Csaba:
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Din păcate, în Transcarpatia se întâmplă ce s-a întamplat după războiul din Iugoslavia în sud. O parte din refugiații maghiari nu se vor intoarce acasă, îi cheamă speranța unei vieți mai bune, îi așteapta locurile de muncă din Ungaria.
Ungaria nu are voie să facă niciun pas ca Transcarpatia să se întoarcă acasă, dar din punct de vedere sentimental trebuie să fim pregătiți să-i primim pe maghiarii si rusinii de acolo, inclusiv Transcarpatia pe cale pasnică, dacă situația de putere globală va fi de așa natură.
Fiecare maghiar e responsabil pentru fiecare maghiar. În această situație, acest enunț are în primul rând însemnătatea ca să ajutăm refugiații, indiferent de apartenența lor etnică, să nu generăm tensiuni prin solicitări teritoriale iresponsabile și să nu-i punem în situații sensibile pe ei din Transcaratia, pe noi, respectiv țara mamă.
A doua însemnătate e că, din punct de vedere sentimental și material, trebuie să fim pregătiți să primim maghiarii și/sau teritorii maghiare. Independent de faptul că autorul izbucnirii războiului este imperiul rus, care moștenește/ține reflexele țariste/ bolșevice, este o realitate că maghiarii din Transcarpatia nu se află într-un loc bun, se poate spune că sunt persecutați în Ucraina”