joi, februarie 29, 2024
ȘTIRIViktor Orban: Se dorește să se transfere povara crizei asupra agriculturii. Acest...

Viktor Orban: Se dorește să se transfere povara crizei asupra agriculturii. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată în Ungaria

Nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii, a declarat Viktor Orbán la ședința constitutivă a adunării naționale a delegaților Camerei Naționale a Agriculturii, care a avut loc, joi, la Budapesta, anunță MTI, citat de Rost.

Prim-ministrul ungar a subliniat că în situația dificilă actuală există o logică politică, care se manifestă în mai multe țări occidentale, conform căreia se dorește să se transfere povara crizei asupra sectorului agricol.

Potrivit acestuia, deși Ungaria dispune de mijloace limitate pentru a contracara inflația, economia ungară are șansa de a găsi o cale de ieșire din criza economică, chiar și în actualul context dificil. Premierul Viktor Orban a afirmat că țările V4 au șanse reale de a ieși nevătămate, adoptând o politică economică inteligentă, chiar și dintr-o recesiune europeană generală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Așa ceva nu se va întâmpla niciodată în Ungaria, nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii. (…) Dacă țările de la Visegrád [Ungaria, Polonia, Cehia, Slovaci] sunt capabile să își traseze o cale independentă, diferită de cea a Bruxelles-ului, este posibil să rămână neatinse de recesiunea europeană”, a spus premierul ungar.

Recent, ministrul maghiar de Externe a spus că în această perioadă dificilă, succes pot avea țările care au o identitate națională puternică și care sunt capabile să își păstreze moștenirea culturală, religioasă și istorică.

În urmă cu câteva zile, după ce președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a susținut la începutul acestei săptămâni că țările cu rezerve mari de gaze trebuie obligate să-și împartă gazele cu alte națiuni, ministrul maghiar al Tehnologiei și Industriei László Palkovics a precizat că țara sa nu va permite Uniunii Europene să preia controlul asupra rezervelor sale de gaze.

„Până acum, reglementările maghiare au făcut posibilă sprijinirea consumatorilor rezidențiali din țările vecine într-o criză energetică în spirit de solidaritate, dar acest lucru nu poate pune în pericol securitatea aprovizionării noastre interne cu energie. Exploatarea instalațiilor de stocare a gazelor din Ungaria este și va rămâne în mâinile maghiare”, a declarat ministerul lui Palkovics într-un comunicat.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE