marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEUngaria, singura țară care îi răspunde lui Manfred Weber, după ce acesta...

Ungaria, singura țară care îi răspunde lui Manfred Weber, după ce acesta a spus că țările cu rezerve de gaze ar trebui să fie obligate să le împartă cu alte state: Exploatarea resurselor din Ungaria este și va rămâne în mâinile maghiare / O mișcare care evocă amintiri din vremurile comuniste

Legislația UE plasează cu fermitate chestiunile legate de energie sub jurisdicție națională, ceea ce înseamnă că orice încercare de a sechestra gazul Ungariei ar fi ilegală, spune un ministru ungar.

După ce președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a susținut la începutul acestei săptămâni că țările cu rezerve mari de gaze trebuie obligate să-și împartă gazele cu alte națiuni, ministrul maghiar al Tehnologiei și Industriei László Palkovics a precizat marți că țara sa nu va permite Uniunii Europene să preia controlul asupra rezervelor sale de gaze.

„Până acum, reglementările maghiare au făcut posibilă sprijinirea consumatorilor rezidențiali din țările vecine într-o criză energetică în spirit de solidaritate, dar acest lucru nu poate pune în pericol securitatea aprovizionării noastre interne cu energie. Exploatarea instalațiilor de stocare a gazelor din Ungaria este și va rămâne în mâinile maghiare”, a declarat ministerul lui Palkovics într-un comunicat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Ministerul ungar a avertizat că, dacă ar fi implementată vreodată o schemă de confiscare a gazelor, aceasta ar pune în pericol suveranitatea națională a statelor membre, potrivit unui raport al publicației de știri maghiare ATV.

„Platforma energetică a UE lansată de Comisia Europeană nu are ca scop achiziția comună obligatorie de gaze naturale, ci se bazează pe participarea voluntară. În opinia noastră, achiziționarea de purtători de energie și furnizarea de energie sunt în cele din urmă responsabilitatea statelor membre”, se arată în declarația ministerului.

După cum a raportat anterior Remix News, într-un interviu de duminică în ziarul german Tagesspiegel, Weber a propus ca Uniunea Europeană să organizeze un summit privind „distribuția echitabilă” a gazelor naturale printr-un „mecanism obligatoriu” în iulie.

„Europa are nevoie urgentă de decizii privind solidaritatea energetică obligatorie. Nu vreau să experimentez mai multă confuzie, cum a fost în timpul pandemiei, când toată lumea și-a închis granițele și a oferit măști pe măsură ce Europa a eșuat”, a spus Weber.

Alți comentatori maghiari au emis deja evaluări mult mai dure ale propunerii lui Weber de confiscare a gazelor. Expertul ungar în energie Máté Tóth a descris-o ca fiind o mișcare care evocă amintiri din vremurile comuniste.

„Ideea în sine este absurdă, dar, din păcate, era de așteptat. Această idee pândea deja în umbră. Singura întrebare a fost cine o va aduce în discuție, deoarece măturarea rezervoarelor naționale de gaze evocă amintiri despre confiscarea comunistă”, a spus Tóth pentru Mandiner.

În spiritul „solidarității energetice obligatorii”, Weber a sugerat, de asemenea, ca rezervoarele de gaze care operează în UE ar trebui să fie operate în comun, iar achiziția de gaze naturale să fie efectuată în comun și de statele membre UE.

În același interviu, Weber a spus: „M-am săturat de faptul că ne bazăm pe Viktor Orbán pentru a decide chestiunile de politică externă sau embargoul petrolului UE”.

Comentând acest lucru, Palkovics a spus:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Manfred Weber a făcut întotdeauna declarații derogatorii la adresa poporului ungar și a Ungariei. Acesta este motivul pentru care Ungaria nu a susținut alegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene”, a precizat Palkovics.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Orbán și Weber au de multă vreme o relație acută, Weber făcând în trecut remarci derogatorii la adresa ungurilor, ceea ce l-a determinat pe Orbán să renunțe la sprijinul pentru candidatura lui Weber la președinția Comisiei Europene. Orbán a spus de atunci că Weber s-a alăturat „clubului de elită al stângii” și a abandonat toate principiile conservatoare.

Într-un interviu de radio de vineri, Orbán a spus că nici măcar nu este dispus să discute vreo propunere de embargo pe gaz al UE, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate