duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEManfred Weber (PPE) spune că e inacceptabil ca țările „norocoase“ din UE,...

Manfred Weber (PPE) spune că e inacceptabil ca țările „norocoase“ din UE, care au resurse naturale, să folosească acele resurse în interes propriu. Acesta vrea „obligatoriu” o „distribuție echitabilă” a gazelor naturale și admite că „Europa a eșuat” în pandemie

Uniunea Europeană ar trebui să organizeze un summit privind „distribuția echitabilă” a gazelor naturale, a declarat duminică președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, ziarului german Tagesspiegel, într-un interviu.

„Europa are nevoie urgentă de decizii privind solidaritatea energetică obligatorie. Nu vreau să experimentez mai multă confuzie ca în timpul pandemiei, când toată lumea și-a închis granițele și și-a oferit măști în timp ce Europa a eșuat”, a spus Weber.

„Cu alte cuvinte, avem nevoie de mecanisme obligatorii de a face față și de a fi solidari pe baza gazului care se află în rezervoarele de stocare, astfel încât toată lumea să nu se uite doar la sine. În toamnă, când lucrurile devin cu adevărat serioase, aceste mecanisme trebuie să funcționeze”, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit politicianului, summitul extraordinar al UE trebuie să decidă asupra „măsurilor obligatorii care vizează distribuirea echitabilă a gazelor”. Rezervoarele de gaze care funcționează pe teritoriul comunității trebuie să fie exploatate în comun, pentru că ar fi inacceptabil ca țările membre „norocoase” să înceapă perioada toamnă-iarnă cu rezervoare pline în timp ce celelalte au fost lăsate să facă față penuriei de energie.

Achizițiile trebuie, de asemenea, gestionate în comun, deoarece prețurile de consum ar scădea dacă membrii UE ar achiziționa împreună gaze naturale, a spus Weber. El a răspuns celor care spun că, pe baza tratatelor UE, măsurile pe care le-a prezentat nu sunt fezabile, spunând că, conform Tratatului de la Lisabona, reglementarea funcționării UE oferă într-adevăr doar puteri limitate în sectorul energetic. Cu toate acestea, el a susținut că acest lucru a fost în vigoare și în timpul pandemiei de coronavirus și totuși UE a obținut în comun vaccinuri.

El a adăugat că UE trebuie reformată pentru că nu este pregătită pentru „furtunile” și procesele în prezent.

Printre altele, el a explicat că soluțiile „revoluționare” asemănătoare împrumutului comun pentru a compensa efectele economice ale pandemiei trebuie folosite pentru funcționarea coordonată a industriei de apărare, deoarece în NATO trebuie construit un „pilon european de apărare”.

„Dacă rachetele lansate din Kaliningrad pot ajunge și la Varșovia, Berlin și Copenhaga, nu este suficient să instalați un sistem de apărare antirachetă în jurul Berlinului la nivel național și de stat membru”, a spus el.

Weber l-a atacat pe Orbán

Președintele Partidului Popular European a menționat, de asemenea, că dorește să pună capăt luării deciziilor bazate pe consens în chestiunile de politică externă și de securitate. După cum au avertizat un număr de conservatori europeni, o astfel de mișcare ar rupe tratatele UE și ar duce la creșterea puterii pentru Bruxelles și la reducerea competențelor guvernelor naționale.

„M-am săturat de faptul că ne bazăm pe Viktor Orbán pentru a decide chestiunile de politică externă sau embargoul petrolier al UE”, a spus politicianul Uniunii Social Creștine Bavareze (CSU).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Dacă cererea lui Weber reușește să elimine dreptul de veto al statelor membre, ar însemna că țările respective, precum Ungaria, nu ar mai putea beneficia de o scutire de embargoul petrolier, care, având în vedere dependența enormă a Ungariei de petrolul rusesc, ar prăbuși economia sa. De altfel, premierul de stânga al Olandei, Mark Rutte, cunoscut pentru retorica sa anti-Orbán, a spus chiar că este corect ca Ungaria să primească o astfel de scutire din cauza circumstanțelor sale economice unice. Alte țări precum Slovacia și Republica Cehă au obținut, de asemenea, o scutire de la embargoul petrolului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Weber s-a opus de mult lui Orbán și a lucrat activ pentru a-l expulza din PPE, cândva conservator. Există unele speculații că decizia lui Orbán de a nu-l susține pe Weber pentru președinția Comisiei Europene, un rol pe care și-l dorea cu disperare, a contribuit la animozitatea lui Weber față de Orbán.

Orbán a acceptat inițial să-l susțină pe Weber, dar Weber a făcut apoi comentarii care l-au determinat pe Orbán să-i retragă sprijinul.

Într-un interviu pentru ziarul german de duminică Welt am Sonntag din 2021, Orbán a spus că a fost de acord să-l susțină pe Weber la o întâlnire la Budapesta în urmă cu doi ani pentru candidatura sa de a deveni președinte al Comisiei Europene, dar două zile mai târziu, politicianul german a spus public că nu vrea să câștige cu voturi maghiare.

„Toată lumea de aici a întrebat ce fel de persoană este aia? Crezi că suntem europeni de clasa a doua? Acest caz nu era despre mine, ci despre insultarea poporului maghiar. Ne-am pierdut încrederea în el”, a spus Orbán la acea vreme.

Weber face parte din Uniunea Socială Creștină (CSU) din Germania, un partid care s-a mutat din ce în ce mai spre stânga, conform Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  • Exact!
   Poate se aplica si tarilor mai norocoase cu PIB mare, cu multe masini electrice sau chiar cu prea multe masini…
   Cu arbori seculari (s-au taiat in alte tari), cu produse de calitatea I (nu a III-a, care ajung la marginea imparatiei)…
   Nu stiu ce sa mai zic, ca din restul avem noi, dar le iau tot ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE