miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEMinistrul ungar de externe: Succes pot avea numai ţările cu o identitate...

Ministrul ungar de externe: Succes pot avea numai ţările cu o identitate naţională puternică, care stau cu capul sus și își apără propriile interese

În această perioadă dificilă, succes pot avea țările care au o identitate națională puternică și care sunt capabile să își păstreze moștenirea culturală, religioasă și istorică, a spus ministrul ungar de externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, informează MTI, citat de Rost.

Șeful diplomației ungare a subliniat că succes pot avea țările care „stau cu capul sus” și care „își apără propriile interese”, pentru asta este nevoie, însă, de o bază stabilă, iar pentru Ungaria, această bază stabilă este asigurată de istoria sa, de moștenirea creștină și de tradițiile culturale, religioase și istorice.

„În lumea de astăzi, totul se împotrivește acestor lucruri, curentul liberal internațional tratează drept dușmani pe toată lumea care apără valorile naționale, tradițiile și moștenirea istorică și culturală”, a afirmat ministrul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Péter Szijjártó a spus că o sarcină esențială este acela ca Ungaria să prezinte lumii valorile și resursele extraordinare pe care le are cultura maghiară. Ministrul ungar a mai precizat că strategia de politică externă a Ungariei se bazează pe respectul reciproc, care poate fi alimentat în mare parte din respectul pentru cultura maghiară.

Politica Guvernului ungar din ultimii ani a fost foarte concentrată înspre apărarea intereselor naționale și a valorilor fondatoare ale națiunii maghiare.

În urmă cu câteva zile, după ce președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a susținut la începutul acestei săptămâni că țările cu rezerve mari de gaze trebuie obligate să-și împartă gazele cu alte națiuni, ministrul maghiar al Tehnologiei și Industriei László Palkovics a precizat că țara sa nu va permite Uniunii Europene să preia controlul asupra rezervelor sale de gaze.

„Până acum, reglementările maghiare au făcut posibilă sprijinirea consumatorilor rezidențiali din țările vecine într-o criză energetică în spirit de solidaritate, dar acest lucru nu poate pune în pericol securitatea aprovizionării noastre interne cu energie. Exploatarea instalațiilor de stocare a gazelor din Ungaria este și va rămâne în mâinile maghiare”, a declarat ministerul lui Palkovics într-un comunicat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Prin politica pasilor marunti, din cauza prostiei si trădării politicienilor români, cred ca nu va mai dura mult si ungurii vor pune laba pe Transilvania. UDMRul submineaza România pe toate căile posibile lor.
    Mai devreme am aflat ca isi iau apa din Mureș si o duc in Ungaria pt culturile lor.
    Ucrainienilor le ofera CFR gratis logistica pt transportul cerealelor.
    Natie asa tembela si docila nu cred ca mai exista pe lumea asta! Sat fara câini suntem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate