marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Se anunță protest masiv miercuri, 28 decembrie 2022, în fața...

VIDEO | Se anunță protest masiv miercuri, 28 decembrie 2022, în fața Primăriei Sectorului 2, pentru apărarea statuii lui Mircea Vulcănescu. Claudiu Târziu: În spatele deciziei se află Alexandru Florian, un politruc neomarxist, un om care merge pe cadrele politicii de anulare a culturii naționale a românilor

Ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local al Primăriei Sectorului 2, inițiată de consilierul PNL Silviu Dumitru Feroiu, statuia lui Mircea Vulcănescu din parcul Sfântul Ștefan ar urma să fie demolată. Decizia a fost trecută pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 28 decembrie 2022.

Claudiu Târziu, senator al României și președintele CNC AUR, a vorbit despre entitatea care stă în spatele demolării statuii lui Mircea Vulcănescu din Parcul Sfântul Ștefan și anume Institutul „Elie Wiesel“ condus de Alexandru Florian.

„Stă acest monument de o vreme aici, dar de mai mulți ani există câțiva inși care se preocupă cu osârdie să-l demoleze. Acești inși sunt grupați în așa-zisul Institut „Elie Wiesel“, care funcționează pe lângă Guvernul României și care este condus de Alexandru Florian, un politruc neomarxist cu vechi ștate marxiste, un vașnic comisar al corectitudinii politice, un om care merge pe cadrele politicii de anulare a culturii naționale a românilor și care vrea să dispară din memoria colectivă a românilor și Mircea Vulcănescu, și Radu Gyr, și Mircea Eliade și atâtea minți strălucite ale interbelicului românesc, pentru că, nu-i așa, aceștia au fost prea români, prea atașați de valorile tradiționale, prea bine cescuți în credința noastră națională și fac rău noilor generații dacă le învață să țină cu neamul românesc, cu Biserica lui Hristos, cu valorile noastre în care am crescut și în care ne-am dezvoltat mii de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O proaspătă încercare a acestor indivizi, de a demola bustul lui Mircea Vulcănescu se va consuma pe 28 decembrie, în ședința Consiliului Local de la Sectorul 2, sub conducerea primarului USR Radu Mihaiu.

Acești oameni vor să șteargă de pe harta capitalei un simbol al istoriei noastre naționale, un simbol al vredniciei românești, căci asta înseamnă Mircea Vulcănescu. El nu a fost doar un filosof și un mare economist, ci și un mare om de stat, un om care a făcut minuni în privința administrației statului în timpuri grele, pe vreme de război și de mare criză.

De asemenea, a fost un om care și-a onorat valorile și principiile până la ultimele consecințe, preferând să-și jertfească viața pentru a-și apăra credința lui și pentru a apăra viața celor mai tineri decât el, un model extraordinar pe care ar trbeui să-l cunoască și să-l urmeze generațiile mai tinere. Nu este un nume de blamat, ci un nume de rspectat și de pus la icoană.

În aceste vremuri în care se dărâmă statui în întreaga lume și se rescrie istoria în mod pervers, în aceste vremuri în care normalitatea ne este prezentată ca anormalitate și anormalitatea ca normalitate, nu te mai miră tentativa unora de a-l desființa și pe Mircea Vulcănescu. Depinde numai de noi ca ei să nu reușească!“, a spus Claudiu Târziu.

Apel la mobilizare în fața Primăriei Sectorului 2

Senatorul AUR i-a invitat pe cei care nu doresc demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu din Parcul Sfântul Ștefan la un protest în fața Primăriei Sectorului 2 al Capitalei:

„Vă invit mâine, 28 decembrie 2022, la ora 09:00, în fața Primăriei Sectorului 2 să protestăm împotriva tentativei de dărâmare a bustului lui Mircea Vulcănescu și împotriva tentativei de lungă durată a acestor politruci neomarxiști de a rescrie istoria și de a ne face pe toți vinovați de o vină pe care nu o avem.

Haideți să arătăm că există români cu credință în ei și care au curajul de a și-o apăra. Doamne ajută“, a mai spus Claudiu Târziu.

Reamintim că Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu“ a anunțat zilele trecute că va organiza o manifestare publică, miercuri, 28 octombrie, pentru omagierea lui Mircea Vulcănescu, eroul mort în închisorile comuniste.

În plus, academicienii Răzvan Teodorescu și Bogdan Simionescu au anunțat ieri că protestează împotriva iminentei demolări a bustului lui Vulcănescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, senatorul Sorin Lavric, președintele Senatului AUR, a sărit zilele trecute în apărarea statuii lui Mircea Vulcănescu:

„Probabil că vom face lanț viu aici și ne vom opune cât putem!“, a transmis Sorin Lavric.

Și deputatul Antonio Andrușceac a transmis un mesaj similar:

„Cadoul de Crăciun al primarului neomarxist de la Sectorul 2 si al găștii de sclavi ai lui Muraru, hoțul dosarelor SIPA, la cererea Institutului „Elie Wiesel“, este o HCL prin care se cere demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu, martir creștin, ucis in închisorile comuniste.

Rescrierea istoriei neamului românesc este marea lor dorința, alături de impunerea „ corectitudinii politice“ preluata din manualele marxiștilor .

Cat vom lupta, nu ne vor îngenunchea, așa ca va invit mâine la ora 8.50, in fata Primăriei Sectorului 2, sa ne apăram martirii si credința noastră creștina“, a scris pe Facebook Andrușceac.

La protestul din fața Primăriei Sectorului 2 și-a anunțat prezența Frăția Ortodoxă, condusă de Dan Grăjdeanu:

„Fac un apel către toate forțele naționale să fie prezente…

Pe 28 decembrie, ora 09:00 vom răspunde Prezent, pentru ca firul de sânge, de jertfă și de afirmare al românilor în istorie să nu se rupă!“, a transmis acesta.

În plus, numeroși alți activiști, printre care Iulian Capsali, Popmpiliu Diplan, și Mihai Târnoveanu de la Asociația Calea Neamului au anunțat, de asemenea, că vor fi prezenți miercuri, 28 decembrie 2022, în fața Primăriei Sectorului 2 din București.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE