luni, martie 20, 2023
ACTUALITATESondaj Inscop: AUR crește în sondaje după eșecul aderării României la Spațiul...

Sondaj Inscop: AUR crește în sondaje după eșecul aderării României la Spațiul Schengen

După eșecul negocierilor privind aderarea României la Spațiul Schengen, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este singurul partid care a crescut în ultima lună, informează Fanatik.ro.

La ultimul sondaj Inscop, a fost înregistrată o scădere semnificativă a încrederii românilor în partidele politice, în ultima lună, excepție făcând AUR.

Rezultatul sondajului nu reprezintă o surpriză, având în vedere faptul că la începutul lunii decembrie, România a primit vot negativ în cadrul negocierilor pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentarEtamynis (alergie la praf, polen, venin) și veicontribui la susținerea siteului R3media.

Așadar, evoluția intenției de vot pentru partide în ultima lună indică PSD, cu 31,5% (față de 34,9% în noiembrie), urmat de PNL cu 20,2% (față de 20,8% în noiembrie), AUR cu 18,1% (față de 16,1% în noiembrie) și USR cu 10,9% (față de 11,2% în noiembrie).

Remus Ștefureac, directorului Inscop, a transmis că datele din decembrie au fost culese atât înainte cât și după momentul Schengen. Rezultatele diferă în mod surprinzător față de începutul anului (ianuarie 2022).

PSD, a pierdut aproape 3 procente, și la fel și AUR, care la acel moment se afla peste PNL cu aproape 6%.

Partidele care au crescut sunt PNL (aproape 4%) și USR (0,6%).

„Evoluția în zig-zag a intenției de vot pentru principalele partide parlamentare în ultimii 2 ani. Oscilații numeroase pe măsura multitudinii de crize suprapuse și succesive. Sinteza acestor evoluții ne arată că 2023-2024 vor fi ani imprevizibili.”, a explicat Remus Ioan Ștefureac, potrivit sursei citate.

 

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate