luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric: Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul vor să-l...

Senatorul Sorin Lavric: Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul vor să-l epureze din spațiul public pe Mircea Vulcănescu

Senatorul (AUR) Sorin Lavric l-a evocat în plenul Senatului României pe Mircea Vulcănescu, de la nașterea căruia s-au împlinit 117 ani, pe 3 martie.

În mesajul său, Sorin Lavric a evocat personalitatea lui Vulcănescu, despre care a spus că a fost „unul dintre cei mai străluciți intelectuali din perioada interbelică”, iar „mulți l-au considerat un geniu a cărui anvergură o depășea cu mult pe cea a lui Mircea Eliade”.

Senatorul a spus că Vulcănescu a fost condamnat „în cursul unei farse de proces politic” de către „un complet de judecată ilegitim, impus românilor de cuceritorul bolșevic”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sorin Lavric s-a referit la tentativele de evacuare a lui Mircea Vulcănescu din spațiul public.

„Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul în România vor să-l epureze din spațiul public. Sunt aceeași masoreți marxiști care îi poartă sâmbetele lui Horia Vintilă, Paul Goma sau Ion Gavrilă Ogoranu”, a spus el.

Sorin Lavric a atras atenția că „tentativa de a-l caterisi pe Vulcănescu din memoria colectivă va fi sortită eșecului. Cu cât vor căuta să-l înlăture mai mult, cu atât îi vor spori faima de sacrificat pe altarul creștin al cauzei naționale”.

„Cum am depus un jurământ de devoțiune față de România, voi apăra memoria lui Vulcănescu în orice împrejurare. Mircea Vulcănescu este un simbol prea mare pentru a se împiedica de câțiva pigmei cu umori vindicative”, a încheiat Sorin Lavric.

Senatorul se referă la noua tentativă de eliminare a lui Mircea Vulcănescu din spațiul public, mai precis la intenția Primarului Sectorului 2 de a demola statuia filozofului din parcul „Sfântul Ștefan”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE