marți, martie 28, 2023
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric: Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul vor să-l...

Senatorul Sorin Lavric: Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul vor să-l epureze din spațiul public pe Mircea Vulcănescu

Senatorul (AUR) Sorin Lavric l-a evocat în plenul Senatului României pe Mircea Vulcănescu, de la nașterea căruia s-au împlinit 117 ani, pe 3 martie.

În mesajul său, Sorin Lavric a evocat personalitatea lui Vulcănescu, despre care a spus că a fost „unul dintre cei mai străluciți intelectuali din perioada interbelică”, iar „mulți l-au considerat un geniu a cărui anvergură o depășea cu mult pe cea a lui Mircea Eliade”.

Senatorul a spus că Vulcănescu a fost condamnat „în cursul unei farse de proces politic” de către „un complet de judecată ilegitim, impus românilor de cuceritorul bolșevic”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sorin Lavric s-a referit la tentativele de evacuare a lui Mircea Vulcănescu din spațiul public.

„Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul în România vor să-l epureze din spațiul public. Sunt aceeași masoreți marxiști care îi poartă sâmbetele lui Horia Vintilă, Paul Goma sau Ion Gavrilă Ogoranu”, a spus el.

Sorin Lavric a atras atenția că „tentativa de a-l caterisi pe Vulcănescu din memoria colectivă va fi sortită eșecului. Cu cât vor căuta să-l înlăture mai mult, cu atât îi vor spori faima de sacrificat pe altarul creștin al cauzei naționale”.

„Cum am depus un jurământ de devoțiune față de România, voi apăra memoria lui Vulcănescu în orice împrejurare. Mircea Vulcănescu este un simbol prea mare pentru a se împiedica de câțiva pigmei cu umori vindicative”, a încheiat Sorin Lavric.

Senatorul se referă la noua tentativă de eliminare a lui Mircea Vulcănescu din spațiul public, mai precis la intenția Primarului Sectorului 2 de a demola statuia filozofului din parcul „Sfântul Ștefan”.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate