ACTUALITATEDeputatul Antonio Andrusceac (AUR), despre posibila demolare a statuii lui Mircea Vulcănescu:...

Deputatul Antonio Andrusceac (AUR), despre posibila demolare a statuii lui Mircea Vulcănescu: Mă voi opune și acum încercărilor de a șterge memoria martirilor din temnițele comuniste, amintirea unei elite culturale și morale cu care neo-marxiștii de astăzi nu se pot compara

Deputatul Antonio Andrusceac (AUR) a anunțat că se va opune încercării demolării statuii lui Mircea Vulcănescu din piața „Sfântul Ștefan” din București, după ce primarul Radu Mihaiu (USR/PLUS), și-a anunțat această intenție.

Andrusceac s-a implicat în stoparea unei tentative asemănătoare la Liceul „Mircea Vulcănescu” din București.

„În calitate de consilier local m-am luptat pentru ca denumirea liceului „Mircea Vulcănescu” să nu fie schimbată și am reușit. Acum, primarul sectorului 2, pluseristul Radu Mihaiu, intenționează să înlăture statuia lui Mircea Vulcănescu din Piața „Sfântul Ștefan” din București.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Gestul arată, evident, ignoranță și o lipsă totală de cunoaștere a istoriei și de cultură. „Oamenii noi” habar nu au despre activitatea filozofului, economistului și sociologului român Mircea Vulcănescu. Dar, ca de obicei, pun etichete ideologice, fără să cunoască, fără să înțeleagă. Vor să scoată marile personalități ale României din istorie pentru a-i înlocui cu ce? Cu politrucii zilei? Adică cu ei.

Așa cum m-am opus atunci, mă voi opune și acum încercărilor de a șterge memoria martirilor din temnițele comuniste, amintirea unei elite culturale și morale cu care neo-marxiștii de astăzi nu se pot compara. AUR cinstește victimele comunismului. Opera omului de cultură Mircea Vulcănescu este impresionantă, atât prin dimensiune, cât prin profunzimea filosofică, dar mai ales religioasă. Le recomand useriștilor să pună mâna pe carte, că au mult de recuperat înainte de a da verdict”, a scris el pe facebook.

Primarul Radu Mihaiu a declarat recent că „va înainta spre aparatul primarului o cerere de analiză a pașilor pentru înlăturarea bustului lui Mircea Vulcănescu” din Piața Sf. Ștefan din București, după ce o campanie media a siteului G4media l-a identificat pe filozoful martir drept „criminal de război” care încă nu este încă înlăturat din spațiul public.

În 2017 a mai existat o tentativă de a demola statuia lui Mircea Vulcănescu, dar care a eșuat din cauza opoziției societății civile.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...