luni, octombrie 7, 2024
ACTUALITATEVicepreşedintele ANRE critică măsurile la energie decise de Guvern pentru 1 aprilie:...

Vicepreşedintele ANRE critică măsurile la energie decise de Guvern pentru 1 aprilie: Nu sunt sustenabile pe termen lung. Nu există guvern în Europa capabil să susțină de la bugetul de stat aceste costuri

Zoltan Nagy Bege, vicepreședinte al ANRE, a declarat luni, 21 martie, în emisiunea Talk News, de la Profit TV, că măsurile stabilite în Ordonanța de Guvern privind plafonarea facturilor la energie și gaze din 1 aprilie nu sunt viabile pentru că „vorbim de miliarde de lei cheltuite pe compensare și plafonare și „nu există guvern în Europa capabil să susțină de la bugetul de stat” aceste costuri, conform Libertatea.

„Măsurile care se aplică acum, cu ajustările ulterioare și cele adoptate recent, sunt măsuri pe termen scurt. Trebuie să fim corecți, aceste măsuri nu sunt sustenabile pe termen lung, vorbim de miliarde de lei cheltuite pe compensare și plafonare, nu există guvern în Europa care să fie capabil să susțină de la bugetul de stat această schemă”, a spus vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, potrivit news.ro.

El a precizat că este nevoie de măsuri noi, precum noi investiții în capacități de producție, suplimentarea producției de energie și gaze, să venim cu măsuri de eficientizare, de reducere a consumului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Suntem departe de media europeană, consumul, fie că vorbim de cel industrial sau cel casnic, este peste media europeană, nu suntem eficienți, asta este clar”, a mai spus vicepreședintele ANRE.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Eu, personal, nu mă aștept ca în viitor, prețul energiei să scadă și să revină la valori cu care eram obișnuiți acum un an sau doi, iar rolul eficienței energetice va fi unul mare și va fi important cum ne vom comporta în piață”, a continuat Zoltan Nagy Bege.

Plafonarea prețurilor la curent, în funcție de consumul din 2021

Ordonanța de Urgență privind plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze timp de un an a fost aprobată de Guvern pe 18 martie. Noile măsuri vor fi valabile în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.

Ordonanța de Guvern prevede plafonarea prețurilor la energie electrică pentru mai multe categorii de consumatori, în funcție de cantitatea consumată:

  • maximum 0,68 de lei/kWh, TVA inclusă, pentru clienții casnici care au avut în 2021 un consum lunar sub 100 KWh
  • maximum 0,8 lei/kWh, TVA inclusă, pentru clienții casnici care au avut în 2021 un consum lunar între 100 kWh și 300 KWh inclusiv
  • maximum 1 leu/kWh, TVA inclusă, pentru clienții noncasnici.

La gaze nu va mai exista un plafon în funcție de consum, iar prețurile sunt următoarele:

  • maximum 0,31 d lei/kWh, cu TVA inclusă pentru populație
  • maximum 0,37 de lei/kWh cu TVA inclusă în cazul clienților noncasnici al căror consum anual de gaze în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 mWh.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Au mers vreodată Hidroelectrica, Termoelectrica, Transgaz, Transelectrica în pierdere? Aici nu intră furtul băieților deștepți, mânărerile de falimentare și nici taxa de protecție numită certificate verzi (CEO plătețte mai mult de jumate pe acestea dint toate costurile de operare, cumpărat cărbune, salarii samd).
    Dacă răspunsul este NU, toate acestea fiind publice iar costurile de operare sînt aceleași (apa curge, baraele amortizate demult, gazul iese samd), unde se duc banii din dublarea, triplarea, prețului la curent și gaz?
    Este minciună, abureală ieftină, tot ceea ce spun cei din spatele statului, statelor, prin purtătorii de cuvînt de felul lui Imbre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE