marți, aprilie 16, 2024
ȘTIRIMinistrul Energiei cere ANRE să intervină, după explozia prețului la energie electrică,...

Ministrul Energiei cere ANRE să intervină, după explozia prețului la energie electrică, în loc ca el să scadă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, că a observat un comportament speculativ al furnizorilor de energie, care a dus la creşterea preţului, iar ANRE ar trebui să intervină. Popescu afirmă că piaţa trebuie să fie liberă, dar nu fără nicio regulă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că preţul energiei este la fel cu cel de anul trecut, creşterile fiind date de un comportament speculativ.

„Dacă un furnizor şi-ar fi achiziţionat anul trecut pentru portofoliul de clienţi casnici care îl avea energia pentru anul 2021, ştiind, încă de la 1 ianuarie 2020, că la 1 ianuarie 2021 piaţa se va liberaliza…Noi ne-am trezit uitându-ne în piaţă şi discutând cu furnizorii că foarte puţină energie a fost vândută către furnizori pe contracte pe un an de zile. Furnizorii foarte puţini au cumpărat, alţii deloc, iar energia a fost vândută către traderi”, a precizat Popescu.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Dacă tu, funizor, nu ai avut grijă să-ți iei energia în 2020 pentru 2021 (…) şi vii şi spui anul acesta că nu ai curent şi cumperi de pe piaţa zilei următoare, când anul acesta, fiind o cerere mare, preţul este mai mare, înseamnă că nu ai avut un comportament normal, ai avut un comportament speculativ”, a adăugat ministrul.

„Furnizorii nu s-au obişnuit cu piaţa liberă, nu s-au obişnuit că piaţa liberă are reguli şi au un comportament speculativ. Sunt lucruri care trebuie reglementate mai bine de către ANRE, piaţă liberă, dar toti să respecte nişte reguli”, a mai declarat ministrul.

Acesta afirmă că nu toţi furnizorii au avut acest tip de comportament.

„Sunt anumiţi furnizori care caută să-şi vândă business-ul pentru că au vândut în piaţă ceea ce nu au avut (…) Dacă ar fi cumpărat energie din timp, ea ar fi fost ieftină, poate că nici piaţa zilei următoare nu era la acest nivel, nu era nevoie de atâta energie”, a mai declarat Popescu, precizând că ”ANRE ar trebui să intervină”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Păi și noi consumatorii români ce vină avem să fim jupuiți de vii de acești speculanți ordinari,care își bat joc de noi cu acordul guvernului român??

  2. Domnule “Sinistru” , ești doar incompetent sau mai ai și alte “daruri”?!
    Unde s-a pomenit să scadă prețul la ceva după ” liberalizare”?! Sau voi va adresați doar ălora pe care ii vaccinați cu doi mici și o bere?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE