luni, martie 20, 2023
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric: Bustul lui Mircea Vulcănescu din sectorul 2 este amenințat...

Senatorul Sorin Lavric: Bustul lui Mircea Vulcănescu din sectorul 2 este amenințat din nou cu demolarea! / Inițiativa îi aparține unui consilier PNL și ședința a fost programată, viclean, cu trei zile înainte de Anul Nou

Bustul filozofului român, Mircea Vulcănescu, este amenințat din nou cu demolarea. De data aceasta, este vorba despre o propunere de hotărâre de Consiliu Local al Primăriei Sectorului 2, inițiată de consilierul PNL, Silviu Dumitru Feroiu.

Ședința a fost programată, doar online, pe data de 28 decembrie, cu doar trei zile înainte de Anul Nou. Într-o declarație, oferită în exclusivitate pentru R3media, senatorul Sorin Lavric (AUR) afirmă că totul a fost făcut deliberat, pentru că atenția românilor nu este la politică în aceste zile de sărbătoare.

„Bustul lui Mircea Vulcănescu din sectorul 2 este amenințat din nou cu demolarea! Dovada stă în convocarea pe 28 decembrie, la ora 9 dimineața, a consiliului Primăriei sectorul 2, scopul fiind votarea unei hotărîri menite a îndepărta statuia filosofului român. Maniera de a proceda trădează o viclenie caiafică: ședința se va desfășura numai online, cu scopul vădit de a nu ne da posibilitatea să protestăm fizic la această întrunire aproape clandestină. În plus, fixarea ședinței în ultimele zile ale anului, profitînd de împrejurarea că românilor, grație exuberanței acestui răstimp, le stă mintea la Revelion și nu la politică, trădează o intenție pe cît de malefică, pe atît de lașă. AUR își exprimă indignarea față de acest atentat la memoria unuia din cei mai mari filosofi români. Ce este dureros este că edilii bucureșteni se dovedesc a fi niște unelte docile, lipsite de demnitate, de care se folosesc persecutorii ideologici de la Institutul „Elie Wiesel”. Cînd AUR va ajunge la guvernare va ridica în fiecare capitală de județ un bust închinat marelui interbelic”, a declarat senatorul Sorin Lavric pentru R3media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceasta este a treia tentativă de demolare a bustului, după cele din 2014 și 2017. Mai mult ca sigur, în spatele acțiunii se află Institutul „Elie Wiesel”, cel care urmărește, de ani de zile, eliminarea numelui marelui filozof din spațiul public.

În 2017, mii de personalități au protestat împotriva demolării bustului marelui filozof. Ulterior, institutul condus de Alexandru Florian a încercat să forțeze, de două ori, să schimbe numele liceului „Mircea Vulcănescu”. Ambele tentative au eșuat.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate