ACTUALITATEEpopeea milioanelor de vaccinuri inutile: toate tunurile pe Cîțu. Fostul premier aruncă...

Epopeea milioanelor de vaccinuri inutile: toate tunurile pe Cîțu. Fostul premier aruncă vina pe șefa Comisiei Europene. Alexandru Rafila îl contrazice, Ioana Mihăilă afirmă că ea n-a făcut risipă. Cine plătește?

Foștii miniștri ai Sănătății, Ioana Mihăila(USR) și  Vlad Voiculescu (USR),  Florin Cîțu, cel care a fost premierul României în timpul guvernării PNL-USR, au început „un război” al declarațiilor la adresa actualului oficial de la Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila. Ei susțin că nu au nicio vină în cazul achiziției de vaccinuri anti Covid, doze care au expirat deja. Mai mult decât atât, Florin Cîțu pasează responsabilitatea direct către Comisia Europeană(CE), condusă de Ursula von der Leyen este cea care ar fi „obligat” statele să cumpere doze de vaccin anti Covid, cu mult peste necesarul țărilor membre, informează Știripesurse.

Astfel, s-a ajuns în situația în care România urmează să mai primească  39 de milioane doze de vaccin anti Covid, un număr care depășește în mod evident populația statului nostru.

Rafila demontează afirmațiile fostului premier Cîțu și spune clar că România putea să accepte sau nu numărul dozelor de vaccin.

Mai mult decât atât, pentru livrarea dozelor de vaccin pentru perioada 2022-2023, România, la fel ca toate statele UE, a primit notificare în mod special, la care putea răspunde dacă este de acord să cumpere aceste doze de vaccin sau nu. Actualul ministru al Sănătății a făcut referire la contractul standard de achiziție a vaccinurilor, fără să dea vreun nume de producător.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„A existat o solicitare expresă care se referea la livrările din anul 2022 şi 2023, a existat un interval de câteva zile în care puteam să spunem da, dorim sau nu dorim sau puteam cel puţin să încercăm să spunem ceva. Urmare a acestei aprobări tacite – nu am avut niciun fel de intervenție practic noi – s-a semnat acel document care stipula că pentru 2022 şi 2023 se va achiziționa o cantitate de 39 de milioane de doze”, a explicat Alexandru Rafila, la România TV, citat de sursa menționată.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Fostul premier, Florin Cîțu, nu își asumă această achiziție inutilă. O trage „la răspundere” pe președinta Comisiei Europene

La momentul achiziționării dozelor de vaccin anti Covid, Florin Cîțu era premierul României, iar Ministerul Sănătății a fost „împărțit” între Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii de la USR.

Cîțu crede că dezvăluirile lui Rafila sunt doar „atacuri politice” și susține că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este cea care a decis semnarea acestui contract îcu toate statele membre. Prin urmare, în opinia lui, cea care ar trebui să fie „anchetată” este chiar președinta CE.

„Nu îmi dau seama unde este semnătura premierului, când comanda a fost făcută de Ministerul Sănătății și plata este făcută de Ministerul Finanțelor.

 Ministerul Sănătății putea să spună oricând că nu vrea să dea comanda, Ministerul Finanțelor că nu vrea să plătescă. E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen – n.r.), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană”, a replicat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

În urmă cu câteva zile, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susținea că toate deciziile de achizițiile vaccinurilor anti Covid erau luate de premierul Cîțu, așa cum   R3media    a relatat.

Ioana Mihăilă, cea care a preluat conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu, se apără și afirmă că  nu miniștrii USR au cumpărat  vaccinurile care au expirat  Statele membre aveau obligația  să comande în avans  dozele de vaccin de la mai mulți producători pentru ca aceștia să poată să finalizeze producția de vaccinuri împotriva COVID-19, informează G4media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

 1. Cațu a luat șpaga, useriștii fanatici și idioți au semnat, ancheta trebuie să ia toti responsablii și să facă inchisoare.

  Adică Dragnea merge la inchisoare pentru niște salarii ilegale deși prejudiciul a fost returnat, iar Cațu și userimea care au dat tunul secolului de 1,5 miliarde euro să nu pătească nimic? Păi scuze, se discreditează tot statul român și minciuna justițiarismului occidental cu DNA cu tot …

  Aici trebuie mentionati si jurnaliștii de pe centură care au făcut terorism acoperind mafia politică in acest tun mai mare ca Bechtelul.

 2. Desi catu mi-e antipatic maxim, are partea lui de dreptate, cei de la minister au semnat. case closed. Daca usristii nu ar fi fost ahtiati dupa cascaval, nu ar fi semnat, si-ar fi dat demisia. De fapt toti ar trebui anchetati de la a la z.

 3. Se intreaba dr si profesor Rafila de ce refuza romanul vaxinul anti Covid plecand de la vaccinul in general ca simbol al preventiei
  Raspuns Clar, vaxxinurile antingen covid nu sunt acest simbol, nu previn , beneficiu risc balanseaza pt risc
  Atunci de ce vaxin?de ce covid pass ..cine castiga ?
  Poate chiar si d l Rafila d ma gandesc la leg d ei sale cu Big farma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate