ACTUALITATEIsrael: Record de decese în ultima lună. Țara se află la al...

Israel: Record de decese în ultima lună. Țara se află la al treilea lockdown și după lansarea celei mai mari campanii de vaccinare din lume

Israelul a înregistrat cel mai ridicat număr de decese asociate covid-19, în ciuda faptului că se află la a treia perioadă de lockdown, scriu Știrile ProTV, citând DPA.

Un procent de 30% din numărul total de israelieni care au decedat din cauza virusului au murit în această perioadă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.

Pe 27 decembrie, bilanțul total al deceselor era 3.222. În aceeași zi s-a impus al treilea lockdown național. Joi, 28 ianuarie, bilanțul a ajuns la 4 612.

De pe 7 ianuarie, restricțiile s-au înăsprit: față de baruri, restaurante şi centre comerciale care erau deja închise, şcolile şi grădiniţele au fost de asemenea închise, cu excepţia învăţământului special. Cu toate acestea, seminariile religioase din regiunile ultra-ortodoxe au ignorat aceste reguli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât Israelul a lansat cea mai mare campanie de vaccinare din istorie, aproape 2,9 milioane de persoane făcând prima doză din vaccinul Pfizer-/BioNTech, echivalentul a circa 30% din populația sa de aproape 9,3 milioane, scrie Agerpres. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni au primit deja şi cea de-a doua doză.

Experții spun însă că această campanie necesită un timp mai mare decât se aşteapta pentru a-şi arăta efectele, probabil din cauza noii variante a virusului care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie.

Guvernul urmează să dezbată dacă va prelungi lockdown-ul care ar trebui să se încheie pe 31 ianuarie, cetățenii dând semne din ce în ce mai multe că au obosit să respecte restricțiile.

Săptămâna aceasta, evreii ortodocși au intrat în conflict cu Poliția pentru încercarea de a redeschide școlile în ciuda lockdown-ului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...