ACTUALITATEAlexandru Rafila, ministrul Sănătății, refuză să introducă Arbidol în farmacii, pentru tratarea...

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, refuză să introducă Arbidol în farmacii, pentru tratarea Covid

Ministrul Sănătății, fostul reprezentant al OMS în România, Alexandru Rafila, a recunoscut că Guvernul nu plănuiește să introducă prea curând antiviralul Arbidol, pentru tratarea COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către ministrul PSD marți, 11 ianuarie. El a explicat că încă nu există studii suficiente care să demonstreze că medicamentul utilizat cu succes în Rusia și China este eficient și sigur.

În schimb, Rafila intenționează să faciliteze medicamente de la Pfizer doar în cadrul spitalelor. În farmacii, cu acces pentru publicul general, ar putea ajunge doar Favipiravir.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„În ceea ce privește medicamentele care se iau în ambulatoriu, ele sunt demonstrate prin studii clinice ca fiind eficiente, iar în farmacii nu putem să punem la vânzare către public decat medicamente care sunt recomandate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir, antiviral care poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii (…)


Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Persoanele pot lua acest medicament după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate. Sunt medicamente foarte toxice, afectează inclusiv sarcina, dacă discutăm despre reacții adverse (…)

Celălalt, Arbidol, este un medicament pentru care nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează infecția cu coronavirus.

Eu nu pot să fac altceva decât să respect opinia medicală a colegilor infecționiști”, a declarat Rafila.

Medicii și pacienții cer cu insistență accesul la antivirale

De-a lungul crizei COVID, mai mulți medici din România au confirmat eficiența Arbidolului și au cerut insistent medicamentul în spitale și farmacii. Printre specialiștii care s-au poziționat în favoarea acestui antiviral s-a numărat chiar Carmen Dorobăț, director de spital din Iași.

De asemenea, Gigi Becali s-a oferit să aducă în țară Arbidol, gratis, dar nu a fost lăsat de niciun ministru al Sănătății. În schimb, politicieni precum Marcel Ciolacu (PSD) și George Simion (AUR) au recunoscut că parlamentarii au acces foarte facil la antivirale precum Arbidol, în timp ce populația generală este obligată de executiv prin diverse condiționări să se vaccineze cu cele 120 de milioane de doze achiziționate de Guvernul Cîțu.

Contrar afirmațiilor lui Alexandru Rafila, la nivel internațional există mai multe studii din Rusia și Asia, care confirmă eficiența Arbidolului. O altă problemă la care nu a oferit răspuns ministrul este motivul pentru care autoritățile sanitare din România, în aproape doi ani de pandemie, nu au efectuat propriul studiu pentru determinarea eficienței Arbidol în vederea tratării COVID.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate