ACTUALITATEMedicul Valeriu Gheorghiță: Până în prezent s-au vaccinat în jur de 7.000...

Medicul Valeriu Gheorghiță: Până în prezent s-au vaccinat în jur de 7.000 de persoane din sistemul de învățământ. Vaccinarea profesorilor, amânată din lipsa de doze

Până în prezent s-au vaccinat în jur de 7.000 de persoane din cele aproximativ 300.000 din sistemul de învățământ, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-covid (CNCAV).

Acesta a anunțat că România se confruntă în prezent cu un deficit de 117.000 doze de vaccin, motiv pentru care s-a luat decizia să se reprogrameze cu 10 zile persoanele care deservesc activităţi esenţiale, inclusiv profesorii.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare. Aveam prevăzut inclusiv opţiunea ca din 7 februarie să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ, însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă peste 65 de ani şi a decala persoanele care deservesc activităţi esenţiale.

Din punct de vedere medical, am considerat, alături de colegii mei, că este cel mai înţelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activităţi esenţiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ.

Vaccinarea personalului din învăţământ, în momentul acesta depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri, aşa cum s-a menţionat, de la Astra Zeneca, vor ajunge în România după ce se obţine autorizarea de punere pe piaţă şi în momentul acela vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învăţământ”, a declarat, într-o conferință de presă, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare, este o decizie interministerială care depinde de situaţia epidemiologică, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...