sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEMedicul Valeriu Gheorghiță: Până în prezent s-au vaccinat în jur de 7.000...

Medicul Valeriu Gheorghiță: Până în prezent s-au vaccinat în jur de 7.000 de persoane din sistemul de învățământ. Vaccinarea profesorilor, amânată din lipsa de doze

Până în prezent s-au vaccinat în jur de 7.000 de persoane din cele aproximativ 300.000 din sistemul de învățământ, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-covid (CNCAV).

Acesta a anunțat că România se confruntă în prezent cu un deficit de 117.000 doze de vaccin, motiv pentru care s-a luat decizia să se reprogrameze cu 10 zile persoanele care deservesc activităţi esenţiale, inclusiv profesorii.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare. Aveam prevăzut inclusiv opţiunea ca din 7 februarie să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ, însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă peste 65 de ani şi a decala persoanele care deservesc activităţi esenţiale.

Din punct de vedere medical, am considerat, alături de colegii mei, că este cel mai înţelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activităţi esenţiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ.

Vaccinarea personalului din învăţământ, în momentul acesta depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri, aşa cum s-a menţionat, de la Astra Zeneca, vor ajunge în România după ce se obţine autorizarea de punere pe piaţă şi în momentul acela vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învăţământ”, a declarat, într-o conferință de presă, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare, este o decizie interministerială care depinde de situaţia epidemiologică, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE