joi, mai 23, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu: Școala online impusă a fost o catastrofă educațională în toate...

Sorin Cîmpeanu: Școala online impusă a fost o catastrofă educațională în toate statele din lume

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la Alba Iulia, că școala online impusă de pandemia de Covid-19 a fost „o catastrofă educațională” în toate statele din lume, în condițiile în care nici cele mai avansate sisteme de educație nu erau pregătite pentru acest gen de predare, relatează Agerpres.

„Școala online impusă a fost o catastrofă educațională, nu numai în România, a fost o catastrofă educațională în orice stat din această lume. Sistemul a fost impus, în condițiile în care niciun stat, nici cele mai avansate ca sisteme de educație, nu au fost pregătite pentru predarea online.

S-au format peste 50.000 de profesori pentru predarea online, dar numărul total de cadre didactice este de peste 200.000 în învățământul preuniversitar. Avem prevăzută în PNRR formarea a o sută de mii de cadre didactice pentru pedagogie digitală, dar asta va fi, n-a fost în perioada în care s-a predat online.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Al cincilea element, pe care foarte multă lume îl neglijează, deși o spun, o repet, e nevoie de platforme de evaluare dedicate și specializate. Altfel, relevanța notelor se pierde pentru că niciun profesor nu poate avea garanția că cel care răspunde din spatele unui ecran negru este elevul care trebuie să răspundă și nu este un părinte, un frate mai mare, un alt profesor”, a declarat ministrul Educației.

Ministerul Educației a lansat recent o dezbatere publică legată de strategia națională de Educație Parentală, potrivit căruia peste 2,2 milioane de părinți ar fi chemați să se „reeduce”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE