ACTUALITATEIsrael: Evreii ortodocși, reprimați de Poliție pentru încercarea de a redeschide școlile...

Israel: Evreii ortodocși, reprimați de Poliție pentru încercarea de a redeschide școlile în ciuda lockdown-ului

Confruntări dure au avut loc duminică, 24 ianuarie, în două orașe mari din Israel între forțele de ordine și evreii ortodocși, după ce aceștia din urmă au deschis școlile pentru elevi, în ciuda lockdown-ului din această țară, scrie Euronews.

Duminică dimineață, sute de persoane s-au strâns să apere școala din cartierul Mea Sharim din Ierusalim, iar poliția a venit pentru a-i dispersa. Confruntările, în care forțele de ordine au folosit tunurile de apă, au dus la arestarea a cel puțin unei persoane.

 

Incidente au avut loc și în orașul Ashdod, unde sute persoane au încercat să intre într-o școală teologică locală. În urma confruntărilor, patru polițiști și patru protestatari au fost răniț.

Evreii ortodocși au protestat vehement pe tot parcursul pandemiei, afirmând că restricțiile le afectează credința religioasă. Confruntările cu forțele de ordine au fost frecvente, deoarece comunitățile respective au continuat să deschidă școlile, să se roage în sinagogi și să desfășoare nunți și înmormântări.

Conform autorităților infectările din comunitățile ortodoxe din Israel reprezintă o treime din totalul pe țară, deși reprezintă doar 10% din populație.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate