ACTUALITATEIsrael: Evreii ortodocși, reprimați de Poliție pentru încercarea de a redeschide școlile...

Israel: Evreii ortodocși, reprimați de Poliție pentru încercarea de a redeschide școlile în ciuda lockdown-ului

Confruntări dure au avut loc duminică, 24 ianuarie, în două orașe mari din Israel între forțele de ordine și evreii ortodocși, după ce aceștia din urmă au deschis școlile pentru elevi, în ciuda lockdown-ului din această țară, scrie Euronews.

Duminică dimineață, sute de persoane s-au strâns să apere școala din cartierul Mea Sharim din Ierusalim, iar poliția a venit pentru a-i dispersa. Confruntările, în care forțele de ordine au folosit tunurile de apă, au dus la arestarea a cel puțin unei persoane.

 

Incidente au avut loc și în orașul Ashdod, unde sute persoane au încercat să intre într-o școală teologică locală. În urma confruntărilor, patru polițiști și patru protestatari au fost răniț.

Evreii ortodocși au protestat vehement pe tot parcursul pandemiei, afirmând că restricțiile le afectează credința religioasă. Confruntările cu forțele de ordine au fost frecvente, deoarece comunitățile respective au continuat să deschidă școlile, să se roage în sinagogi și să desfășoare nunți și înmormântări.

Conform autorităților infectările din comunitățile ortodoxe din Israel reprezintă o treime din totalul pe țară, deși reprezintă doar 10% din populație.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...