ACTUALITATECanada: O cursă aeriană internă a fost anulată după ce echipajul a...

Canada: O cursă aeriană internă a fost anulată după ce echipajul a refuzat ca un copil de 19 luni să zboare fără mască

Un zbor al companiei WestJet ce mergea de la Calgary la Toronto a fost anulat în această săptămână după ce o familie a fost dată afară din avion, pentru că a refuzat să-și oblige copilul de 19 luni, să poarte mască, informează Breitbart.

Safwan Choudry și familia sa spune că au fost dați afară din avionul care-i ducea marți la Toronto după ce angajații companiei i-au cerut să o oblige pe fetița lor de 19 luni să poarte mască.

„Totul a început cu copilul mic de trei și odată ce i-am pus ei mască, s-au luat de bebelușul de 19 luni spunând că dacă nu poartă toată lumea mască, avionul nu va decola. Desigur, fiind disperați să ajungem acasă, am optat să ne supunem – deși nu există această politică – până ce fetița a început să plângă isteric, cu echipajul supraveghându-ne. Apoi fetița a început să vomite, moment în care ne-au spus să părăsim avionul”, a declarat Choudry.

La rândul său, compania WestJet susține că de fapt este vorba despre fetița de trei ani a cuplului, nu bebelușul de 19 luni.

Versiunea companiei este contrazisă, însă, de martorii oculari. Conform CBC, un alt pasager, pe nume Marian Nur, a declarat că a văzut cum familia în cauză a încercat să se supună cerințelor echipajului.

„Am fost șocat, părinții nu au ridicat vocea, nu au avut nervi la adresa stewardeselor, doar încercau să raționeze cu aceștia”, a spus el, adăugând că „răspunsul companiei aeriene a fost nenecesar”.

Compania Westjet a afirmat că din cauza îngrijorărilor legate de intimitatea pasagerilor nu va mai comenta pe această temă. Între timp, compania a decis să-i interzică lui Choudry și familiei acestuia să mai zboare cu ei.

Incidentul survine după alte două evenimente asemănătoare, ce au avut loc în August, în Statele Unite. Compania JetBlue a evacuat o mamă și pe cei șase copii ai săi dintr-o cursă, pentru că băiețelul de doi ani a refuzat să poarte o mască.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT