miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEVaccinare anti-Covid-19 | Un sindrom inflamator rar a fost detectat la tinerii...

Vaccinare anti-Covid-19 | Un sindrom inflamator rar a fost detectat la tinerii din grupa de vârstă 12-20 de ani care au fost imunizați în SUA

Unii tineri vaccinați din grupa de vârstă 12-20 de ani au raportat o afecțiune hiperinflamatorie în care sistemul imunitar al organismului devine excesiv și prezintă simptome de febră și inflamație sistemică care implică mai multe sisteme de organe, potrivit unui nou studiu.

Au fost 5.973 de cazuri de sindrom inflamator multisistem la copii (MIS-C) raportate la sistemul național de supraveghere MIS-C al Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA între 14 mai 2020 și 30 noiembrie 2021. MIS-C se manifestă de obicei la două până la șase săptămâni după inoculare și se caracterizează printr-o boală severă care necesită spitalizare. Autorii studiului Lancet au analizat datele între 14 decembrie 2020 și 31 august 2021. În acea perioadă, peste 21 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 12 și 20 de ani au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Cercetătorii au descoperit 21 de tineri cu o vârstă medie de 16 ani din grupul demografic care prezentau simptome în concordanță cu MIS-C. Dintre aceștia, 13 erau bărbați și opt femei. Din cele 21 de persoane, 11 au dezvoltat MIS-C după ce au primit prima doză de vaccin, restul de 10 au dezvoltat boala după ce au primit doza a doua.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Toți cei 21 au fost internați în spital: 12 (57%) au fost internați într-o unitate de terapie intensivă și toți au fost externați acasă. 15 (71%) din 21 de persoane aveau dovezi de laborator ale infecției cu SARS-CoV-2 anterioare sau recente, iar șase (29%) nu au avut”, se arată în raport.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Rata generală de raportare a MIS-C în rândul acestui grup de vârstă de peste 21 de milioane de persoane vaccinate a fost de una la un milion. Rata de raportare în rândul celor fără dovezi ale infecției cu COVID-19 a fost de doar 0,3 la un milion de persoane vaccinate.

Aceste rate sunt mai mici decât un studiu anterior pe această problemă, care propunea o rată de raportare MIS-C de 224 per milion în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și o rată de 164 per milion în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani.

„Se presupune că patogenia MIS-C implică un răspuns imunitar dereglat la infecția cu SARS-CoV-2, iar genetica gazdei ar putea modifica susceptibilitatea la dezvoltarea MIS-C”, au scris autorii, conform The Epoch Times.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate