joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEIoana Mihăilă, fost Ministru al Sănătății (USR): Lipsa medicamentelor este o problemă,...

Ioana Mihăilă, fost Ministru al Sănătății (USR): Lipsa medicamentelor este o problemă, dar ocupă prea mult din discuţia publică, raportat la importanţa ei

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă (USRPLUS), a declarat că se bate prea multă monedă pe lipsa medicamentelor pentru tratarea bolii Covid-19, scrie Evenimentul Zilei.

„Trebuie să înţelegem că medicamentele nu rezolvă problema. Lipsa medicamentelor de acum este o problemă, dar este o temă care ocupă prea mult din discuţia publică, raportat la importanţa ei. La 1.000 de pacienţi care sunt trataţi cu Remdesivir, 12 sunt salvaţi. E nevoie să tratăm 1.000 de pacienţi cu Tocilizumab ca să salvăm 30. Asta în contextul în care, pentru vaccinare, riscul de mortalitate scade de 20-30 de ori. Diferenţa este enormă între ce face vaccinul pentru reducerea mortalităţii, pentru a scădea riscul de a muri de infecţia COVID-19 şi ce fac medicamentele”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară.

Ioana Mihăilă a spus că românii nu trebuie să-și pună speranțele în „unele medicamente”, făcând aluzie la Arbidol și Favipiravir.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ea a spus că „dovezile” arată că nu ar trebui folosite aceste medicamente, deși chiar Ministerul Sănătății din România a autorizat folosirea Arbidolului, în vremea mandatului lui Nelu Tătaru.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Medicii de familie şi medicii specialişti trebuie să prescrie medicină bazată pe dovezi. Nu părerile personale, nu părerile importatorilor sau distribuitorilor de medicamente, nu părerile domnului Becali, nu părerile doamnei Şoşoacă. Nu acestea trebuie să stea la baza prescrierii medicamentelor. Dacă dovezile, aşa cum au fost prezentate şi analizate de către instituţii de prestigiu, arată că pentru Favipiravir nu există indicaţie, înseamnă că în acest moment Favipiravir nu are indicaţie să fie administrat”, a mai transmis Ioana Mihăilă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Un discurs….inghinal.

    Anticorpi monoclonali? Germania are vreo 200.000.
    Imi place cum vede vietile oamenilor drept cifre.
    Hristos a ingaduit pierderea a 5000 de porci in mare pentru un singur om. A stricat un business, a salvat un om…

    Si vad ca se face ca nu pricepe. Daca ar fi antivirale in farmacii la liber, daca tot romanul ar sti ca tb sa isi intareasca sistemul imunitar, treaba ar sta diferit..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate