ACTUALITATEUn scriitor din Polonia distins cu prestigioase premii este cenzurat din cauza...

Un scriitor din Polonia distins cu prestigioase premii este cenzurat din cauza gândirii sale conservatoare: Nu apreciem prezența autorilor cu opinii de dreapta

Renumitul scriitor polonez de fantezie Andrzej Pilipiuk a fost eliminat de pe lista invitaților de la convenția de fantasy a Asociației Avangarda pentru „crima“ de a fi un susținător al valorilor conservatoare.

El a fost invitat inițial chiar de asociație să ia cuvântul la evenimentul virtual, dar conducerea i-a anulat invitația și l-a eliminat pentru că „membrii și conducerea Asociației Avangarda nu au apreciat prezența scriitorilor cu opinii de dreapta”.

Organizația a lansat o declarație despre excluderea autorilor de dreapta, susținând că „scriitorii au fost invitați din greșeală, responsabilă fiind comunicarea necorespunzătoare între echipa organizatorilor convenției”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pilipiuk a răspuns situației pe rețelele de socializare, criticând organizația pentru decizia luată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Teroarea corectitudinii politice a făcut ca tot mai multe domenii ale științei, artei și culturii pop din Occident să devină angrenate în mașina neo-marxistă a ingineriei sociale”, a declarat el.

Autorul a avertizat că academicienii și creatorii care nu s-au conformat susținând așa-zise opinii acceptabile din punct de vedere social sunt pedepsiți folosind metode care amintesc de regimurile totalitare.

Autorul și publicistul Rafał Ziemkiewicz a comentat și el excluderea lui Pilipiuk. El a comparat situația cu cea a lui J.K. Rowling, care a lipsit de la cea de-a 20-a aniversare a seriei de filme Harry Potter din cauza opiniilor feministe și a refuzului de a se închina în fața comunității LGBT.

„Aceasta este o invazie pe furiș a bolșevicilor care reapar în mod constant. E ca o ciumă. Aceeași ciumă, dar cu germeni care vin în variante noi”, a spus Ziemkiewicz, adăugând că acest fenomen trebuie oprit cât mai curând posibil, deoarece, cu cât timpul trece mai mult, cu atât va fi mai dificil.

Andrzej Pilipiuk este considerat a fi unul dintre cei mai populari și proeminenți scriitori de fantezie poloneză. Cele mai faimoase lucrări ale sale includ seria de cărți despre aventurile lui Jakub Wędrowicz. El a fost distins cu unul dintre cele mai prestigioase premii ale Poloniei pentru autorii fantastici pentru munca sa în 2022, conform Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Cred ca Asociatia Avanzgarda este o adunatura de reardati neomarxisti si sunt convins ca un renumit scriitor polonez ca Andrzej Pilipiuk nu ar fi dat curs neonorantei invitatii, retrase de organizatori de frica “incorectitudinii politice” a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate