miercuri, octombrie 16, 2024
ACTUALITATEEmmanuel Macron anunță o criză alimentară fără precedent, din cauza Rusiei: Astăzi...

Emmanuel Macron anunță o criză alimentară fără precedent, din cauza Rusiei: Astăzi vedem impactul în Europa, iar în viitor vom avea situații umanitare foarte grave și consecințe politice masive

Președintele Franței, Emmanuel Macron, afirmă că războiul din Ucraina riscă să producă o criză alimentară care poate afecta mai multe state din Africa și Orient, arătând că este nevoie de solidaritate pentru a preveni această situație. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Pentru că alte țări din Orientul Mijlociu, din Africa, depind, pentru a-și hrăni populațiile, de ceea ce se produce astăzi în Ucraina in Rusia”, atrage atenția președintele francez.

Președintele Franței anunță că la summit-ul G7 care a avut loc joi, la Bruxelles, s-a discutat despre solidaritate în ceea ce privește gestionarea milioanelor de refugiați din Ucraina, despre solidaritate în domeniul energiei, dar și despre solidaritate alimentară.

„Ucraina, ca și Rusia, sunt foarte mari producători, în special de cereale. Astăzi vedem impactul în Europa, există tensiune asupra prețurilor. Există de asemenea tensiuni pe mai multe filiere, care au făcut ca Franța și alte state europene să reacționeze cu planuri de reziliență, spre exemplu pentru a-i ajuta pe crescătorii de animale care aduceau din Ucraina hrană pentru acestea. Ne-am, confruntat deja, cu toții, cu o creștere a prețurilor. Dar, mai ales, suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Pentru că alte țări din Orientul apropiat sau mijlociul, din Africa, depind, pentru a-și hrăni populațiile, de ceea ce se produce astăzi în Ucraina in Rusia. Războiul din Ucraina și alegerile făcute de Rusia, gravissime și iresponsabile, fac ca țări precum Egiptul și multe altele în Africa, în Orient, au astăzi dificultăți în a se aproviziona cu grâu și, în general, cu cereale. O țară ca Egiptul depinde în proporție de 80% de importuri de cereale din zona Ucrainei și Rusiei. Vor fi dificultăți pentru aceste țări dar, mai ales, războiul din Ucraina (…) va crea o situație mai dificilă în 12-18 luni. Această situație va crea o criză alimentară, situații umanitare foarte grave în mai multe țări și va avea în mod sigur consecințe politice masive în mai multe dintre aceste state pe care le-am invocat. În fața acestei situații nu putem rămâne neputincioși, trebuie să reacționăm”, a afirmat joi seară Emmanuel Macron.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El susține că Rusia va fi responsabilă pentru foamete, dacă acesta se va produce, subliniind că celelalte state trebuie să reacționeze, Macron anunță că există deja intenția de lansare a unei inițiative pentru a preveni această criză și că Europa trebuie să-și asume să producă mai mult pentru a contribui la efortul de solidaritate alimentară.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președintele francez a subliniat că s-a discutat de asemenea despre ajutorul pe care alte țări îl pot da primind refugiații din Ucraina, subliniind situația Republicii Moldova, care nu este membru al UE și care are nevoie de ajutor în contextul în care primește valuri de refugiați. El arată că implicarea mai multor state este o metodă eficace de a lupta împotriva tuturor formelor de trafic de persoane și de a-i proteja în special pe copii și pe femei.
În privința solidarității energetice, Macron spune că dorința este de a ține cub control prețurile pentru ca europenii să nu fie afectați, dar Europa vizează și diversificarea surselor de energie.

Emmanuel Macron, afirmă că în cadrul summitului G7 care a avut loc joi la Bruxelles s-a discutat despre aplicarea celor patru valuri de sancțiuni anunțate de către statele europene Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina, „pentru a evita divergențele dintre diferiții membri”. În acest sens, țările vor face împreună liste cu oligarhii ruși supuși sancțiunilor, iar miniștrii de finanțe și ai justiției vor lua decizii comune cu privire la sancțiuni.

„Suntem pregătiți să creștem aceste sancțiuni de fiecare dată când va fi necesar. Am acționat într-o manieră de mobilizare colectivă astfel încât prieteni ai noștri, care nu sunt membri ai G7 sau ai NATO și nici ai Uniunii Europene, să poată să-și alinieze sancțiunile sau să adopte sancțiuni. (…) Analiza pe care am făcut-o este că sancțiunile au impact – am invocat dificultățile financiare ale Rusiei – acest impact este unul palpabil și trebuie să continuăm”, a afirmat Emmanuel Macron, conform News.ro.

Tot la summit-ul NATO de la Bruxelles, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a susținut ipoteza unei crize alimentare:

„Am vorbit despre lipsa de alimente și va fi ceva real. Nu doar Rusia plătește prețul sancțiunilor, este plătit și de alte națiuni din Europa și inclusiv de țara noastră. Rusia și Ucraina au fost grânarul Europei“, a declarat președintele american.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Nimic, se pare că nu-i bucură mai tare decât crizele, pe ticăloșii din fruntea Euramericii, și nu numai, de la o vreme Orice motiv este bun pentru a porni rotativa de imprimat bani întru îmbogățirea bogaților și sărăcirea săracilor iar minciunile curg șuvoi. De la armele de distrugere în masă ale lui Saddam ’92 la războiul din Ucraina, trecând prin alte crize fabricate cu grijă ca războiul Yugoslav ’98 urgența climatică a lui Gore din 2003, criza imobiliară din 2008, migrația în masă din 2015 și Covidul în coproducție Franța-Canada-SUA-China din 2018, nu 19, repetat prin Africa și Asia de Sud în prealabil, a umplut până peste poate buzunarele corporate și pe cele ale elitei amorale și semiconștiente mondiale, care încearcă să-și contureze un Pământ gen Disneyland, fără alți oameni înafară de ei , nemuriți genetic și vreo o suta de milioane de peoni, sclavi utili și pentru distracție.Restul, e poluare. Războiul ucrainean este, din acest punct de vedere, o nesperată șansă de acutizare și actualizare a “crizei climatice” care poate duce la binecuvântata inflație, aducătoare de grase și sigure investiții. De ASTA nu vor să facă nimic, cu cât mai mult ține, cu atât mai mult câștigă. Cât despre oameni, who cares, în fond, dacă rușii le dărâmă țara, băncile n-au decât de câștigat.

    • Ai gaze în Marea Neagră, să te încălzești pe tine, toate neamurile și toată nația ta încă două sute de ierni de aici încolo, cu tot cu sere și cotețe de găini, și poți pune un calorifer și în cușca lui Grivei. Ce-ți trebuie sunt oameni cu mintea la ei și buzunare mai mici în conducere. Sau, mai degrabă, o conducere pe meserii că în aia politică intră toți neisprăviții .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE