EDUCAȚIEPolonia | Studenți în ghearele neomarxismului. Mărturia șocantă a unui tânăr: Era...

Polonia | Studenți în ghearele neomarxismului. Mărturia șocantă a unui tânăr: Era ca și cum marxismul și leninismul ar fi filozofii obișnuite care nu au condus la tragedii masive

Un absolvent anonim în Sociologie a vorbit despre experiența lui la una dintre cele mai bune universități din Polonia, Universitatea din Varșovia (UW), spunând că universitatea este din ce în ce mai de stânga și un centru al idealurilor revoluționare comuniste.

„Dacă o evaluăm în funcție de cât de bună e, atunci da. Cred totuși că nu este o universitate de stânga în aceeași măsură ca și cele americane. Există încă restricții privind interferența politicii cu educația la UW. Mai mult, pe lângă departamentele de științe umaniste, UW deține și multe altele pe care politica nu le influențează aproape deloc ”, a spus studentul.

El a subliniat că în cazul disciplinei Sociologie, curentele neomarxiste au dominat în principal în clasele de istorie și filozofie socială, fiind prezentă doar critica de stânga fără vreun revers conservator. Mai mult, s-a discutat despre figuri revoluționare de stânga fără a se menționa consecințele criminale ale filozofiilor lor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Absolventul a subliniat că cel mai evident exemplu au fost discuțiile despre Marx, care a fost pus în linie cu cei mai mari sociologi din istoria omenirii. De asemenea, au existat cazuri în care au avut loc și referiri la leninism.

„Era ca și cum marxismul și leninismul ar fi filozofii obișnuite care nu au condus la tragedii masive”, a spus el.

O altă problemă pe care absolventul a subliniat-o a fost utilizarea teoriilor gânditorilor radicali în programa ca instrumente de critică a societății, pe care mulți critici ar pretinde că sunt abuzuri atunci când sunt aplicate în realitatea socială.

„Ceea ce a fost cu adevărat șocant a fost separarea textului de autorul său. Adesea, pentru a afla ceva despre un autor, a trebuit să-mi fac propria cercetare individuală. Elementul „operei vieții” a fost omis foarte des și considerat irelevant pentru subiectul discutat”, a mai afirmat el.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Absolventul a încheiat interviul explicând că UW și alte universități sunt în realitate forje pentru cadre revoluționare, potrivit Remix News.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. TREBUIE „EDUCATI” STRATEGIC DE MICI….in fapt soros este infiltrat activ de la caderea zidului in toata ioropa. de fapt, pentru asta a si cazut „zidul”. atat timp cat experimentul micro totalitarism s-a dovedit un succes, urmau sa il transforme in macro. iaca ca reusesc. pas-cu-pas. pana si in tari precum Polonia unde Presedintele declara acum un an ca Polonia nu va accepta ideologii de nici un fel, atat timp cat ei au suferit cel mai mult in al 2-lea razbel mondial….iaca ca nici ei nu sunt uniti cu adevarat in fata dusmanului omenirii – ideologia depopularii inventand tot felul de „teme”.

  2. Propaganda ideologică de extrema stângă este prezentă și în universitățile românești, cadre universitare: Constantin Pârvulescu, Mihaela Miroiu, Oana Băluță, Liviu Chelcea, Paul Cernat, Emanuel Copilaș, Doru Pop, Cornel Vîlcu, Ciprian Mihali, Călin Goina, Norbert Petrovici, Marius Lazăr, Dana Domsodi, Miruna Runcan, Eniko Vincze, Alex Goldiș, Claudiu Turcuș, Valer Simion Cosma, Sorin Bocancea. Sunt și alți oameni de cultură angajați ideologic: Andrei Cornea, Vlad Alexandrescu, Raluca Alexandrescu, Mihai Șora, Dan Perjovschi, Andrei Oișteanu, Lucian Boia, Andrea Pora, Mădălin Hodor, Mihai Demetriade, Laszlo Alexandru, Michael Schafir, Alexandru Florian, Medeea Iancu, Ștefan Manasia, Andrei Gorzo, Christian Ferencz-Flatz, Radu Vancu, Eugen Ciurtin, Mircea Toma, Dan Alexe și alții. Unii dintre ei laudă armatele sovietice eliberatoare, revoluția comunistă din Cuba, ignorând crimele și negând Gulagul. În schimb, promovează șovinismul față de români și creștini, postările acestor indivizi pe facebook sunt uneori șocante, sunt de o violență extremă. În același timp pun la zid toată cultura română interbelică cu un discurs neobolșevic. Unii dintre ei au sprijinit și încurajat gruparea extremistă Tinerii mânioși, afiliați ANTIFA.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...