vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATESurpriză pentru Ursula von der Leyen! Va fi convocată în Parlamentul European...

Surpriză pentru Ursula von der Leyen! Va fi convocată în Parlamentul European pentru a oferi explicații referitoare la contractul cu Pfizer

O invitație nedorită ar putea ajunge în curând pe masa Ursulei von der Leyen, conform Politico.

Europarlamentarii care conduc comisia COVID-19 a Parlamentului European au decis să-i ceară președintelui Comisiei Europene să vină public în fața plenului, potrivit unei declarații transmise Politico de președintele comisiei, europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt.

Parlamentarii vor să o întrebe pe von der Leyen despre rolul ei în negocierea unui contract masiv de vaccinuri împotriva coronavirusului, de mai multe miliarde de euro, semnat în apogeul pandemiei. În perioada premergătoare acestui contract, se spune că ea a făcut schimb de mesaje cu directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Uniunea Europeană a cheltuit o mulțime de resurse publice în producția și achiziționarea de vaccinuri în timpul pandemiei”, a spus Van Brempt.

„Parlamentul are dreptul de a obține o transparență deplină asupra modalităților acestor cheltuieli și a negocierilor preliminare care au condus la acestea”, a adăugat el.

Până acum, președintele Comisiei a evitat întrebările despre ceea ce s-a întâmplat în acele luni cruciale.

Nici ombudsmanul UE și nici Curtea de Conturi nu au reușit să afle mai multe despre acele tranzacții tenebroase. Parchetul European, care are competențe legale care le lipsesc celorlalte agenții de supraveghere, a deschis o anchetă asupra contractelor de vaccinuri, fără a spune dacă președintele Comisiei este ținta acestuia.

În conformitate cu regulile Parlamentului, invitația va fi trimisă președintelui Parlamentului, Roberta Metsola, care va decide atunci dacă îi cere lui von der Leyen să participe la audiere. Metsola este membră a grupului de centru-dreapta Partidul Popular European, același care a plasat-o pe Ursula von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Puțin treatru justițiar pentru prostime! O doare la bască pe ursula…..va fi un discurs unilareral. Aia intreaba ceva si ea raspunde altceva. Cand o sa o vad inchisa …atunci voi jubila! Pana atunci…..speranta cu noi!:))

  2. Este o invitație nu o somație. O invitație poate fi refuzată, nu are valoare juridică. Șarlatana asta nu se va duce ! Ș-apoi ce este PE ? O adunătură de supercorupti, a se vedea cazul Kaili. Cine pe cine să judece?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE